Задушени спанак и киселец в чесново масло
Необходими продукти:
- 200 грама спанак
- 200 грама киселец
- 3 счукани скилидки чесън
- 50 грама масло
- 1/2 лимон
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете спанака и киселеца, отстранете грубите твърди части. Отрежете кората на лимона, като се постарайте да получите дълга тънка лента, която след това нарежете на сламки по дължина.
Разтопете маслото в голям тиган, добавете счукания чесън и цитрусовите парченца. Приготвяйте 1 минута, тогава сложете листата киселец и спанак. Докато се задушават, обръщайте от двете страни с помощта на щипка. Необходими са около 3 минути, за да омекнат. Щом това стане, подправете и сервирайте веднага.
Може да поднесете като предястие или гарнитура към месо, птици, риба.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ЕВКАЛИПТ пастили * 12
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ЯГОДА ЗА ДЕЦА пастили * 12
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ЧЕРЕША пастили * 12
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ МЕД И ЛИМОН пастили * 12
СТОП НА ХЪРКАНЕТО капсули * 60 ЕСПАРА
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Царевична запеканка със спанак
- Свинско със спанак и сметана
- Салати от булгур и спанак
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
Коментари към Задушени спанак и киселец в чесново масло