Задушени спанак и киселец в чесново масло

Необходими продукти:
- 200 грама спанак
- 200 грама киселец
- 3 счукани скилидки чесън
- 50 грама масло
- 1/2 лимон
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете спанака и киселеца, отстранете грубите твърди части. Отрежете кората на лимона, като се постарайте да получите дълга тънка лента, която след това нарежете на сламки по дължина.
Разтопете маслото в голям тиган, добавете счукания чесън и цитрусовите парченца. Приготвяйте 1 минута, тогава сложете листата киселец и спанак. Докато се задушават, обръщайте от двете страни с помощта на щипка. Необходими са около 3 минути, за да омекнат. Щом това стане, подправете и сервирайте веднага.
Може да поднесете като предястие или гарнитура към месо, птици, риба.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИНУМАРК капсули * 10
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
ЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС СИНУС МАГНА сироп 125 мл
ЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
СИНУПО ФОРТЕ + БОСВЕЛИЯ капсули * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Супа от леща със спанак
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Пъстра спаначена салата със сварени яйца и сос от мак
- Гофрети със спанак и сирене
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Паста с гъби, спанак и кашкавал
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Спаначени палачинки с овесени ядки и зеленчукова плънка
- Спаначени кексчета от елда със семена
Коментари към Задушени спанак и киселец в чесново масло