Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Задушени спанак и киселец в чесново масло

Задушени спанак и киселец в чесново масло

Задушени спанак и киселец в чесново масло - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама спанак
  • 200 грама киселец
  • 3 счукани скилидки чесън
  • 50 грама масло
  • 1/2 лимон
  • сол


Начин на приготвяне:

Измийте и почистете спанака и киселеца, отстранете грубите твърди части. Отрежете кората на лимона, като се постарайте да получите дълга тънка лента, която след това нарежете на сламки по дължина.

Разтопете маслото в голям тиган, добавете счукания чесън и цитрусовите парченца. Приготвяйте 1 минута, тогава сложете листата киселец и спанак. Докато се задушават, обръщайте от двете страни с помощта на щипка. Необходими са около 3 минути, за да омекнат. Щом това стане, подправете и сервирайте веднага.

Може да поднесете като предястие или гарнитура към месо, птици, риба.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиДиетиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаХранене при...НовиниСнимкиЛайфстайл