Задушени спанак и киселец в чесново масло

Необходими продукти:
- 200 грама спанак
- 200 грама киселец
- 3 счукани скилидки чесън
- 50 грама масло
- 1/2 лимон
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете спанака и киселеца, отстранете грубите твърди части. Отрежете кората на лимона, като се постарайте да получите дълга тънка лента, която след това нарежете на сламки по дължина.
Разтопете маслото в голям тиган, добавете счукания чесън и цитрусовите парченца. Приготвяйте 1 минута, тогава сложете листата киселец и спанак. Докато се задушават, обръщайте от двете страни с помощта на щипка. Необходими са около 3 минути, за да омекнат. Щом това стане, подправете и сервирайте веднага.
Може да поднесете като предястие или гарнитура към месо, птици, риба.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИНУМАРК капсули * 10
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
ЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС СИНУС МАГНА сироп 125 мл
ЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
СИНУПО ФОРТЕ + БОСВЕЛИЯ капсули * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Киселец, Кози киселец, Козя брада
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Млечно смути с банан, спанак и трици от лимец
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Омлет с киселец, извара и кашкавал
- Детоксикиращо зелено смути от круша, спанак и Матча
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
Коментари към Задушени спанак и киселец в чесново масло