Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушена свинска плешка с пресни сини сливи, чесън и лук

Задушена свинска плешка с пресни сини сливи, чесън и лук

Задушена свинска плешка с пресни сини сливи, чесън и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 800 грама свинска плешка
  • 1 голяма глава стар лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 дафинови листа
  • 200-300 грама пресни сини сливи
  • 1 супена лъжица олио за пържене
  • сол, пипер (черен)

 

Начин на приготвяне:

Нарежете плешката на големи парчета, подправете ги на вкус. Лука и чесъна нарежете едро, изпържете ги в олиото до златисто и прехвърлете в тава или друг подходящ съд. Сложете свинското, налейте 100 милилитра вода, добавете почистените от костилките сини сливи, дафиновите листа и поставете всичко във фурната, включена на 180 градуса.

Може да задушите продуктите върху котлона, на слаб огън.

След 40 минути проверете готовността на месото, ако е необходимо, нека да се задушава още 20 минути.

Ястието поднесете с варени или печени картофи.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edinstvennaya.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлАнкети