Задушена свинска плешка с пресни сини сливи, чесън и лук

Необходими продукти:
- 800 грама свинска плешка
- 1 голяма глава стар лук
- 2 скилидки чесън
- 2 дафинови листа
- 200-300 грама пресни сини сливи
- 1 супена лъжица олио за пържене
- сол, пипер (черен)
Начин на приготвяне:
Нарежете плешката на големи парчета, подправете ги на вкус. Лука и чесъна нарежете едро, изпържете ги в олиото до златисто и прехвърлете в тава или друг подходящ съд. Сложете свинското, налейте 100 милилитра вода, добавете почистените от костилките сини сливи, дафиновите листа и поставете всичко във фурната, включена на 180 градуса.
Може да задушите продуктите върху котлона, на слаб огън.
След 40 минути проверете готовността на месото, ако е необходимо, нека да се задушава още 20 минути.
Ястието поднесете с варени или печени картофи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edinstvennaya.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Пържено свинско със стар лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с гъби в сметана
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско с кисело зеле и картофи
Коментари към Задушена свинска плешка с пресни сини сливи, чесън и лук