Еленско месо с червено зеле и къпини
Еленското месо се комбинира перфектно с червено зеле и горски плодове. Сервирайте с картофено пюре и чаша червено вино за още по-впечатляващ вкусен гурме деликатес.
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица краве масло, разтопено
- 1 глава червен лук, тънко нарязан
- 1 малка червена зелка (около 600 грама), тънко нарязана
- 5 супени лъжици балсамов оцет
- 3 супени лъжици кафява захар
- 1 чаена лъжичка микс подправки
- 2 супени лъжици сладко от френско грозде (или друго)
- 100 милилитра вода
- 4 пържоли от еленско месо (около 175 грама всяка), на стайна температура
- 175 грама къпини
- 2 супени лъжици ликьор от касис (ликьор от къпини или друг)
- 1 супена лъжица зехтин
- подправки на вкус
- картофено пюре за сервиране
Начин на приготвяне:
Запържете червения лук в кравето масло на бавен огън за около 10 минути или докато омекне.
Добавете червеното зеле, балсамовия оцет, кафявата захар, микса подправки и половината от сладкото от френско грозде (или друго) със 100 милилитра вода. Подправете на вкус и разбъркайте. След като кипне, разбъркайте, покрийте с капак и гответе 40 минути на слаб огън.
Изсипете къпините и ликьора към зелевата смес и продължете да готвите без капак за 5-10 минути, докато течността се изпари и къпините омекнат.
Овкусете пържолите от еленско месо със зехтин и подправки на вкус. Запържете в сгорещен тиган за 4-5 минути на страна (или повече според дебелината) за мидиъм реър (степен на готовност между алангле и средно изпечено). Последната 1 минута добавете останалото сладко върху пържолите и гответе, докато то се разтопи.
Сервирайте стековете еленско месо и оставете да си починат за 5 минути. Гарнирайте със зелевата смес и картофеното пюре.
Да ви е вкусно!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свински пържоли с карамелизиран лук
- Свински пържоли на тиган с гъби и сос
- Пилешко филе с мед и лимон
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Еленско месо
- Свински пържоли с мед, соев сос и чесън
- Свински медальони в бекон на фурна
- Маринована свинска пържола
Коментари към Еленско месо с червено зеле и къпини