Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Еленско месо с червено зеле и къпини

Еленско месо с червено зеле и къпини

от 18 дек 2019г.
Редактор: Ваня Боянова
Еленско месо с червено зеле и къпини - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Еленското месо се комбинира перфектно с червено зеле и горски плодове. Сервирайте с картофено пюре и чаша червено вино за още по-впечатляващ вкусен гурме деликатес. 

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица краве масло, разтопено
  • 1 глава червен лук, тънко нарязан
  • 1 малка червена зелка (около 600 грама), тънко нарязана
  • 5 супени лъжици балсамов оцет
  • 3 супени лъжици кафява захар
  • 1 чаена лъжичка микс подправки
  • 2 супени лъжици сладко от френско грозде (или друго)
  • 100 милилитра вода
  • 4 пържоли от еленско месо (около 175 грама всяка), на стайна температура
  • 175 грама къпини
  • 2 супени лъжици ликьор от касис (ликьор от къпини или друг)
  • 1 супена лъжица зехтин
  • подправки на вкус
  • картофено пюре за сервиране

Начин на приготвяне:

Запържете червения лук в кравето масло на бавен огън за около 10 минути или докато омекне.

Добавете червеното зеле, балсамовия оцет, кафявата захар, микса подправки и половината от сладкото от френско грозде (или друго) със 100 милилитра вода. Подправете на вкус и разбъркайте. След като кипне, разбъркайте, покрийте с капак и гответе 40 минути на слаб огън.

Изсипете къпините и ликьора към зелевата смес и продължете да готвите без капак за 5-10 минути, докато течността се изпари и къпините омекнат.

Овкусете пържолите от еленско месо със зехтин и подправки на вкус. Запържете в сгорещен тиган за 4-5 минути на страна (или повече според дебелината) за мидиъм реър (степен на готовност между алангле и средно изпечено). Последната 1 минута добавете останалото сладко върху пържолите и гответе, докато то се разтопи. 

Сервирайте стековете еленско месо и оставете да си починат за 5 минути. Гарнирайте със зелевата смес и картофеното пюре.

Да ви е вкусно!

Източник:

bbcgoodfood.com

Още по темата:
  • Медени пържоли в маскарпоне сос Медени пържоли в маскарпоне сос
  • Хрупкави пържоли с масло на фурна Хрупкави пържоли с масло на фурна
  • Пица на плоча с пържола Пица на плоча с пържола
  • Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИТАХОЛ БАЛСАМ ЗА КРАКА С ЕЛЕНСКА ЛОЙ 100 мл
6.70лв. / 3.43 €

ВИТАХОЛ БАЛСАМ ЗА КРАКА С ЕЛЕНСКА ЛОЙ 100 мл

АРЛБЕРГЕР ДЕЕРМАЛИН АЛПИЙСКИ МЕХЛЕМ ОТ ЕЛЕНСКА ЛОЙ ЗА СУХА И НАПУКАНА КОЖА 60 мл 16001
39.02лв. / 19.95 €

АРЛБЕРГЕР ДЕЕРМАЛИН АЛПИЙСКИ МЕХЛЕМ ОТ ЕЛЕНСКА ЛОЙ ЗА СУХА И НАПУКАНА КОЖА 60 мл 16001

ХИРСЧТАЛГ СТИК С ЕЛЕНСКА ЛОЙ 25 мл ROSCH & HANDEL 7000110
30.50лв. / 15.59 €

ХИРСЧТАЛГ СТИК С ЕЛЕНСКА ЛОЙ 25 мл ROSCH & HANDEL 7000110

ЕЛИТ-ФАРМ ЦИГАПАНТ ФОРТЕ капсули * 50
51.64лв. / 26.40 €

ЕЛИТ-ФАРМ ЦИГАПАНТ ФОРТЕ капсули * 50

Коментари към Еленско месо с червено зеле и къпини

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Еленско месо с червено зеле и къпини
    www.framar.bg 
    на 31 October 2025 в 22:24
    Коментирайте "Еленско месо с червено зеле и къпини"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Еленско месо
  • Свински пържоли с карамелизиран лук
  • Свински пържоли на тиган с гъби и сос
  • Панирани пилешки пържоли от бут с бяло вино
  • Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
  • Пилешко филе с мед и лимон
  • Свински пържоли с топено сирене и майонеза
  • Свински пържоли с гъби и лук на тиган
  • Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Синдром на ФанкониСиндром на Фанкони

Синдром на Фанкони

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Защо хълцаме и как да спремЗащо хълцаме и как да спрем

Защо хълцаме и как да спрем

от 31 окт 2025г.Прочети повече
Окципитална невралгияОкципитална невралгия

Окципитална невралгия

от 31 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 11 часа и 21 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 10 дни, 7 часа и 34 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 50 мл БУРОВ

ФАРЕНЗИМ С ВКУС НА ЯГОДА БЕЗ ЗАХАР таблетки за смучене * 20

ОСТРОВИТ ИНОЗИТОЛ ПРАХ 200 г

СУОНСЪН ВИТАМИН D3 капсули 1000 IU * 60

ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН таблетки 500 мг * 60 ABX

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:54:21

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:53:09

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: Гери от 31 окт 2025г. в 16:45:46

ХЕКЛА ЛАВА D30 пилули 10 г

Коментар на: Надежда от 31 окт 2025г. в 16:40:54

РЕПАРИЛ Н гел 40 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 31 окт 2025г. в 16:10:28
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival