Свински пържоли с карамелизиран лук

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши вода
- 1/4 чаена чаша сол
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 1 голяма връзка свеж розмарин
- 2 чаени чаши леденостудена вода
- 4 свински пържоли с кост
- 2 супени лъжици масло
- 1 чаена + 1 супена лъжица зехтин
- 2 големи глави лук
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В касерола сложете водата и по четвърт чаена чаша сол и кафява захар. Затоплете на котлон, докато кристалчетата се разтворят напълно, след което сложете връзката розмарин (запазете около 1 супена лъжица от подправката) и сипете ледената вода. Разбърквайте, докато се охлади напълно.
Сложете пържолите в торба с цип и изсипете маринатата вътре. Опитайте се максимално да изкарате въздуха от торбичката и приберете в хладилник за от 4 до 8 часа. (Може да сложете месото в купа, да го полеете и да го покриете с фолио, след което да приберете в хладилника. В този случай, ще се наложи веднъж да обърнете пържолите по средата на времето.)
Един час преди готвенето, извадете месото от маринатата, която изхвърлете. Подсушете и го оставете да се отцеди върху кухненска хартия.
През това време пригответе карамелизирания лук. Маслото и 1 чаена лъжица зехтин сложете в тиган, когато се сгорещят мазнините добавете лука, нарязан на полумесеци. Поръсете с 1 супена лъжица кафява захар, сол и пипер на вкус. Покрийте и оставете да се задушава за 10 минути.
Свалете капака и разбъркайте лука. Продължете да го пържите за още 15-20 минути, като разбърквате от време на време. Внимавайте да не го изгорите, температурата на котлона не бива да е на максимална степен. Когато започне да се карамелизира, свалете от котлона.
Загрейте фурната на 200 градуса. Подправете месото със сол и прясно смлян черен пипер, поръсете с нарязан на ситно пресен розмарин.
В тиган с огнеупорна дръжка сложете 1 супена лъжица зехтин. Сгорещете и запечатайте месото за 2 минути от всяка страна. След това около него сипете лука и печете ястието за 15 минути, до готовност на месото.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Лучени кръгчета на скара
- Облекчете синузита с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Полезните ефекти на лука
Коментари към Свински пържоли с карамелизиран лук