Свински пържоли с карамелизиран лук

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши вода
- 1/4 чаена чаша сол
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 1 голяма връзка свеж розмарин
- 2 чаени чаши леденостудена вода
- 4 свински пържоли с кост
- 2 супени лъжици масло
- 1 чаена + 1 супена лъжица зехтин
- 2 големи глави лук
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В касерола сложете водата и по четвърт чаена чаша сол и кафява захар. Затоплете на котлон, докато кристалчетата се разтворят напълно, след което сложете връзката розмарин (запазете около 1 супена лъжица от подправката) и сипете ледената вода. Разбърквайте, докато се охлади напълно.
Сложете пържолите в торба с цип и изсипете маринатата вътре. Опитайте се максимално да изкарате въздуха от торбичката и приберете в хладилник за от 4 до 8 часа. (Може да сложете месото в купа, да го полеете и да го покриете с фолио, след което да приберете в хладилника. В този случай, ще се наложи веднъж да обърнете пържолите по средата на времето.)
Един час преди готвенето, извадете месото от маринатата, която изхвърлете. Подсушете и го оставете да се отцеди върху кухненска хартия.
През това време пригответе карамелизирания лук. Маслото и 1 чаена лъжица зехтин сложете в тиган, когато се сгорещят мазнините добавете лука, нарязан на полумесеци. Поръсете с 1 супена лъжица кафява захар, сол и пипер на вкус. Покрийте и оставете да се задушава за 10 минути.
Свалете капака и разбъркайте лука. Продължете да го пържите за още 15-20 минути, като разбърквате от време на време. Внимавайте да не го изгорите, температурата на котлона не бива да е на максимална степен. Когато започне да се карамелизира, свалете от котлона.
Загрейте фурната на 200 градуса. Подправете месото със сол и прясно смлян черен пипер, поръсете с нарязан на ситно пресен розмарин.
В тиган с огнеупорна дръжка сложете 1 супена лъжица зехтин. Сгорещете и запечатайте месото за 2 минути от всяка страна. След това около него сипете лука и печете ястието за 15 минути, до готовност на месото.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Един месец закусвайте с печен лук, за да се предпазите от диабет
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Картофен колбас с лук
Коментари към Свински пържоли с карамелизиран лук