Домашни палачинки с мътеница и масло
Необходими продукти:
- 2 1/2 чаени чаши брашно
- 1/4 чаена чаша захар
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 2 чаени лъжички сода за хляб
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 яйца
- 2 1/2 чаени чаши мътеница
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- масло за тигана
Начин на приготвяне:
- Отделете жълтъците от белтъците и разбийте белтъците на сняг. Заделете настрана.
- В средно голяма купа разбийте жълтъците с мътеницата и разтопеното масло.
- В друга купа смесете сухите съставки. Разбъркайте.
- Добавете ги към млечната смес и разбъркайте за кратко, без да прекалявате.
- Постепенно прибавете разбитите белтъци и отново разбъркайте.
- Оставете тестото да си почине в продължение на минимум 30 минути.
- Подмажете дъното на тефлонов тиган с масло и го загрейте на средно силен огън.
- Печете палачинките около 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Поднесете ги топли, гарнирани според вкуса.
Да ви е сладко!
Снимки: foxvalleyfoodie.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
Коментари към Домашни палачинки с мътеница и масло