Царевичен кекс с мътеница

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша масло + още за намазване
- 2/3 чаена чаша бяла захар
- 2 яйца
- 1 чаена чаша мътеница
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- по 1 чаена чаша царевично и бяло брашно
- 1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган. Свалете го от котлона и към него добавете захарта. Разбъркайте и бързо добавете яйцата, като не спирате да бъркате.
Към мътеницата сложете бакпулвера и сипете в тигана при другите продукти.
Двата вида брашна смесете и посолете, изсипете ги при течните съставки в тигана.
След като тестото стане еднородно го изсипете в намазнена тавичка с диаметър 16 сантиметра.
Печете го на 175 градуса за 30-40 минути, до суха клечка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 G ЗЛАТНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
БАТЕРИ НУТРИШЪН ВИТАРГО 2 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Консервирана царевица (кочани)
- Ягодово руло
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
Коментари към Царевичен кекс с мътеница