Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Царевичен кекс с мътеница

Царевичен кекс с мътеница

Царевичен кекс с мътеница - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша масло + още за намазване
  • 2/3 чаена чаша бяла захар
  • 2 яйца
  • 1 чаена чаша мътеница
  • 1/2 чаена лъжица бакпулвер
  • по 1 чаена чаша царевично и бяло брашно
  • 1/2 чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в тиган. Свалете го от котлона и към него добавете захарта. Разбъркайте и бързо добавете яйцата, като не спирате да бъркате.

Към мътеницата сложете бакпулвера и сипете в тигана при другите продукти.

Двата вида брашна смесете и посолете, изсипете ги при течните съставки в тигана.

След като тестото стане еднородно го изсипете в намазнена тавичка с диаметър 16 сантиметра.

Печете го на 175 градуса за 30-40 минути, до суха клечка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноНовиниБотаника