Домашни кюфтета от рулца от раци
Необходими продукти:
- 340 грама рулца от раци, пасирани в блендер или нарязани на много ситно
- 1 яйце
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 3 супени лъжици майонеза
- 1 чаена лъжичка доматен сос
- 2 супени лъжици пресен магданоз, ситно нарязан
- 3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша галета
- сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица зехтин за тигана
Начин на приготвяне:
- Смесете всички съставки в голяма купа и внимателно омесете каймата.
- Направете кюфтетата, според желаната от вас големина.
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
- Запечете "рачешките" кюфтенца за около 5 минути до златисто кафяв цвят.
- Обърнете внимателно и печете още 3-4 минути.
- Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Картофени кошнички с вкусна плънка
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Салата от рулца от раци с калмари, яйца и маслини
- Гъбени кюфтета с овесени ядки
- Салата от рулца от раци с домати, майонеза и чесън
- Кюфтенца от елда с гъби
- Краб (вид рак)
Коментари към Домашни кюфтета от рулца от раци