Домашни кюфтета от рулца от раци

Необходими продукти:
- 340 грама рулца от раци, пасирани в блендер или нарязани на много ситно
- 1 яйце
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 3 супени лъжици майонеза
- 1 чаена лъжичка доматен сос
- 2 супени лъжици пресен магданоз, ситно нарязан
- 3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша галета
- сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица зехтин за тигана
Начин на приготвяне:
- Смесете всички съставки в голяма купа и внимателно омесете каймата.
- Направете кюфтетата, според желаната от вас големина.
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
- Запечете "рачешките" кюфтенца за около 5 минути до златисто кафяв цвят.
- Обърнете внимателно и печете още 3-4 минути.
- Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Краб (вид рак)
- Предястие от кашкавал с рулца от раци и чесън
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Доматена запеканка с кюфтета
- Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Как да направим кюфтетата по-диетични с тиквички?
- Салата Снежни човеци от ориз, царевица и рулца от раци
- Предястие от краставици с крема сирене, кашкавал и рулца от раци
Коментари към Домашни кюфтета от рулца от раци