Домашни кюфтета от рулца от раци

Необходими продукти:
- 340 грама рулца от раци, пасирани в блендер или нарязани на много ситно
- 1 яйце
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 3 супени лъжици майонеза
- 1 чаена лъжичка доматен сос
- 2 супени лъжици пресен магданоз, ситно нарязан
- 3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша галета
- сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица зехтин за тигана
Начин на приготвяне:
- Смесете всички съставки в голяма купа и внимателно омесете каймата.
- Направете кюфтетата, според желаната от вас големина.
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
- Запечете "рачешките" кюфтенца за около 5 минути до златисто кафяв цвят.
- Обърнете внимателно и печете още 3-4 минути.
- Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Картофени кошнички с вкусна плънка
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Сочна телешка плескавица със сирене
- Картофени топчета с моркови
Коментари към Домашни кюфтета от рулца от раци