Дип с царевица и чедър
Обичате ли царевица? Обичате ли кашкавал? Обичате ли да си потапяте късчета хляб в кашкавалени вкуснотии! Ами няма какво повече да говорим, започваме! :)
Необходими продукти:
- 4 супени лъжици масло
- 1 малка глава лук, ситно нарязана
- 2 накълцани на ситно скилидки чесън
- 6 кочана царевица или 2 консерви от 400 грама, отцедени
- 1/4 чаена чаша нарязан на ситно див лук
- 3 стръка мащерка
- 2 супени лъжици брашно
- 1 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 220 грама крема сирене, нарязано на кубчета
- 2 1/2 чаени чаши настърган пармезан
- 1/4 чаена чаша пармезан
Начин на приготвяне:
В тиган с огнеупорна дръжка разтопете маслото и изпържете в него лука за 5 минути, докато омекне. Добавете царевицата, чесъна, дивия лук и мащерката. Когато отпуснат аромата си, сложете брашното. Разбъркайте и след 30 секунди сипете прясното мляко.
Изчакайте течността да заври, тогава прибавете крема сиренето, 2 чаши от чедъра, част от пармезана. Разбъркайте, за да се разтвори крема сиренето и поръсете с останалия пармезан.
Прехвърлете в предварително загрята на 180 градуса фурната и запечете за около 20 минути.
Когато дипът придобие златиста коричка, а сирената се разтопят, сервирайте.
Преди да поднесете, гарнирайте с малко лют пипер, още див лук и пармезан.
delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Рецепти за сирене пане
Коментари към Дип с царевица и чедър