Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Сос-дип от бял боб с препечен хляб и орегано

Сос-дип от бял боб с препечен хляб и орегано

от 13 яну 2014г.
Сос-дип от бял боб с препечен хляб и орегано - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

2 малки франзели

80 милилитра зехтин

1,200 кг бял боб от консерва (отцедете водата и подсушете боба)

300 милилитра студено пресован зехтин

2 скилидки чесън, нарязани на четвъртинки

сокът от 1 лимон

1 чаена чаша пресни листа орегано

1 супена лъжица дижонска горчица

1 чаена лъжица каперси (отцедени от водата)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Франзелите нарежете под наклон на тънки филийки и ги подредете в тава. Напръскайте ги със зехтин и поръсете със сол и пипер на вкус. Изпечете ги във фурната в продължение на 10 - 15, докато станат златисти и хрупкави. Извадете от фурната и оставете да изстиват. Съхранявайте в плътно затворен съд.

Изсипете боба в дълбока купа, към него добавете 200 милилитра от студено пресования зехтин, чесъна и лимоновия сок. Пюрирайте до гладко състояние, подправете и приберете в хладилника.

Следва да направите сос от ореганото, горчицата, магданоза, каперсите и останалия зехтин. Смесете продуктите и ги смелете до еднородност.

Идва ред на поднасянето. Сложете лъжица от бобеното пюре в чиния, напръскайте с малко сос и поднесете с препечените филийки.

Вместо консервиран бял боб може да използвате сух: първо го накиснете във вода за 24 часа, след това го сварете, като добавите букет гарни (микс от ароматни корени или подправки, увити в марля), чесън, мащерка и розмарин. Сол сложете накрая.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Пикантен спаначен дип Пикантен спаначен дип
  • Дип от сирене с домати и краставици Дип от сирене с домати и краставици
  • Дип с тахан и кисело мляко Дип с тахан и кисело мляко
  • Дип от рикота и босилек с чесън и лимон Дип от рикота и босилек с чесън и лимон
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
76.00лв.

ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл

АУРА ХЕРБАЛС ОФОРМЕН СИЛУЕТ тинктура 200 мл
34.80лв.

АУРА ХЕРБАЛС ОФОРМЕН СИЛУЕТ тинктура 200 мл

БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
27.00лв.

БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл

ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
2.50лв.

ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА

БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
14.00лв.

БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА

КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
52.80лв.

КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД

Коментари към Сос-дип от бял боб с препечен хляб и орегано

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Сос-дип от бял боб с препечен хляб и орегано
    www.framar.bg 
    на 15 July 2025 в 09:12
    Коментирайте "Сос-дип от бял боб с препечен хляб и орегано"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Сосове, сиропи, глазури и подправки
  • Други сосове и подправки
  • Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
  • Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
  • Боб с пилешко месо
  • Запечен боб с наденица и чесън
  • Боб на фурна с домати и спанак
  • Палачинки от боб и овесени ядки
  • Бобови култури
  • Боб с доматено пюре и чесън
  • Печен боб с лук
  • Бобена разядка със зеленчуци, чесън и лук
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 2034 дни, 22 часа и 22 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2119 дни, 17 часа и 25 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 3 дни, 23 часа и 16 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 5 дни, 22 часа и 53 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 10 дни, 21 часа и 13 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 17 дни, 17 часа и 23 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕВТЕРПА МОКРИ КЪРПИ С АРОМАТ НА ЦВЕТЯ * 15

АДМИНИСТРАТИВНО ПРАВОСЪДИЕ брой 3/2025 - СИЕЛА

ХАЯ КЪМПЛИЙТ КОЛАГЕН С ВКУС НА ТОПЪЛ ШОКОЛАД 260 г

СПАЗМОФАРМ таблетки * 20

ЛИВСАНЕ БИНТ ФИКС.САМОЗАЛЕПВАЩ 5см/4.5м

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЕНТЕРОЛ прах за перорална суспензия 250 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 юли 2025г. в 17:22:05

БОСВЕЛИЯ таблетки 307 мг * 60 NATURE'S WAY

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 юли 2025г. в 17:21:03

КОГНИПИЛ капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 юли 2025г. в 17:19:58

ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 юли 2025г. в 17:11:58

КОГНИПИЛ капсули * 30

Коментар на: Елена Александрова от 14 юли 2025г. в 16:43:03
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival