Френски лучен дип
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици масло
- 3 големи лука, тънко нарязани
- сол и черен пипер
- 1 супена лъжица мащерка
- 1/4 чаена чаша вино шери
- 220 грама крем фрайче
- 1/2 чаена чаша кисело мляко
- 1 супена лъжица настъргана лимонова кора
- 1/4 чаена чаша нарязан на ситно див лук
- препечен хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Маслото сложете в тиган да се разтопи. Добавете лука, подправете със сол и черен пипер и пържете под капак, като от време на време разбърквате, гответе около 8-10 минути, на средно ниска температура.
Свалете капака и продължете да пържите, докато лука стане с карамелен цвят - още около 30-40 минути. Добавете малко вода (около 1-2 супени лъжици), ако започне много да загаря тигана. Когато лука е готов, добавете мащерката и виното шери. Изчакайте да се изпари и свалете лука от котлона, оставете да се охлади.
Смесете лука с киселото мляко, крем фрайче и лимоновата кората. Сложете почти цялото количество див лук и разбъркайте. Оставете дипа да престои поне 30 минути, за да се комбинират ароматите.
Преди сервиране поръсете с останалия див лук. Поднесете с препечени филийки или крекери.
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
- Шалот, Лук шалот
- Маринован лук, печен на барбекю
- Салата от маслини и лук
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Френски лучен дип