Френски лучен дип

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици масло
- 3 големи лука, тънко нарязани
- сол и черен пипер
- 1 супена лъжица мащерка
- 1/4 чаена чаша вино шери
- 220 грама крем фрайче
- 1/2 чаена чаша кисело мляко
- 1 супена лъжица настъргана лимонова кора
- 1/4 чаена чаша нарязан на ситно див лук
- препечен хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Маслото сложете в тиган да се разтопи. Добавете лука, подправете със сол и черен пипер и пържете под капак, като от време на време разбърквате, гответе около 8-10 минути, на средно ниска температура.
Свалете капака и продължете да пържите, докато лука стане с карамелен цвят - още около 30-40 минути. Добавете малко вода (около 1-2 супени лъжици), ако започне много да загаря тигана. Когато лука е готов, добавете мащерката и виното шери. Изчакайте да се изпари и свалете лука от котлона, оставете да се охлади.
Смесете лука с киселото мляко, крем фрайче и лимоновата кората. Сложете почти цялото количество див лук и разбъркайте. Оставете дипа да престои поне 30 минути, за да се комбинират ароматите.
Преди сервиране поръсете с останалия див лук. Поднесете с препечени филийки или крекери.
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Пилешки дробчета с лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ориз с лук и масло
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата от маслини и лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- При акари, листни въшки и пожълтяване листата на растенията използвайте лучени люспи
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Френски лучен дип