Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Патладжанен дип с чесън, ядки и крема сирене

Патладжанен дип с чесън, ядки и крема сирене

Патладжанен дип с чесън, ядки и крема сирене - изображение

Необходими продукти:


  • 1 нарязан патладжан
  • 1 червена чушка, нарязана
  • 1-2 чаени лъжици зехтин
  • сол, черен пипер
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • сок от един лимон
  • 50 грама обелени печени фъстъци
  • 50 грама индийско кашу
  • 100 грама крема сирене
  • 1 стрък пресен магданоз
  • 1/2 чаена чаша зехтин


Начин на приготвяне:


Застелете тава с лист пергамент, подредете нарязаните чушка и патладжан. Поръсете със зехтин, сол и черен пипер, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути.

Охладете и сложете зеленчуците в блендер. Прибавете чесъна, сока от лимон, фъстъците, кашуто, крема сиренето, магданоза и разбийте до еднородност.

Налейте зехтина докато разбивате сместа и след сгъстяване пресипете в купичка и охладете. Поръсете с нарязан ситно пресен лук и поднесете.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.bakewithpaws.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияДиетиЗдравни съветиБотаникаЛайфстайлНовиниСпорт