Гювечета със свинско, маринован лук, гъби и картофи
Необходими продукти:
свинско месо (може и телешко, ако предпочитате)
маринован лук
морков
гъби
картофи
счукан чесън
сол
захар
Количеството от продуктите определете сами според предпочитанията ви и броя порции, които желаете да получите.
Начин на приготвяне:
Запържете леко месото и го сложете на дъното на гювечетата. След това - ред маринован лук, ред пресни гъби, следват картофи, нарязани на парчета с дебелина около 2 - 2,5 см, слой маринован лук, смесен с настърганите моркови, счукан чесън, магданоз и сол на вкус.
Залейте всичко с гореща леко подсолена вода и поставете в студена фурна. Ястието се приготвя около 40 - 50 минути.
Как да мариновате лук?
Към литър вряща вода прибавете 2 супени лъжици сол с връх и 1 супена лъжица захар (отново с връх), черен пипер и подправки на вкус. В тази марината сложете лука да престои 3 дни на хладно място.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Гювечета със свинско, маринован лук, гъби и картофи