Гриловани свински котлети с билков сос и шамфъстъци

Необходими продукти:
за соса
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица тъмен балсамов оцет
- половин главичка лук
- 2 пресовани чеснови скилидки
- сол и черен пипер
- 70 грама смлени шамфъстъци
- 1 стрък нарязан ситно пресен лук
- 2 стръка пресен магданоз, наситнен
- 2 листенца прясна мента, нарязани
- 2-3 стръка нарязани листа кориандър
- 20 милилитра лимонов сок
- 30 милилитра вода
за месото
- 4 свински котлета
- сол, черен пипер, кимион
- 2-3 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица балсамов оцет
Начин на приготвяне:
В купичка налейте зехтина, оцета, лимоновия сок и водата. Прибавете нарязан ситно лук, чесън, сол, черен пипер, шамфъстъци, пресен лук, магданоз, мента и кориандър.
Разбъркайте получената смес и я охладете. Извадете месото, овкусете го от двете страни със сол, черен пипер, кимион и потопете в смес от зехтин и балсамов оцет.
Загрейте скара и изпечете котлетите до готовност. Сложете в чиния, полейте с ядковия сос и поднесете топли.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с гъби в сметана
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско с кисело зеле и картофи
Коментари към Гриловани свински котлети с билков сос и шамфъстъци