Горещ шоколад с карамел и бита сметана
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 1/4 чаена чаша какао
- 1/4 чаена чаша + 1 чаена лъжичка пудра захар
- 1/4 чаена чаша сос карамел /вижте как да си го приготвите сами/
- 1/2 чаена чаша сметана
- сос карамел за гарниране
Начин на приготвяне:
- В средно голяма тенджера загрейте млякото, без да го кипвате.
- Добавете какаото, 1/4 чаена чаша пудра захар и карамела и бъркайте, докато сместа се хомогенизира.
- Разпределете горещия шоколад в 2 чаши.
- В средно голяма купа разбийте сметаната и когато започне да се сгъстява, добавете 1 чаена лъжичка пудра захар. Продължете да разбивате, докато бъркалките започнат да оформят върхове.
- Разпределете сметаната върху горещия шоколад и поръсете със сос карамел.
- Поднесете с усмивка! :)
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- Полезна ли е заквасената сметана
- Карамелена пчелна пита
- E150(c) Амонячен карамел
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Карамелизирани орехи (с масло)
Коментари към Горещ шоколад с карамел и бита сметана