Парфе с кафе и карамелизирани ядки
Необходими продукти:
8 жълтъка
150-180 грама захар
200 милилитра сладко бяло вино
50-80 милилитра силно кафе
сок от половин лимон
200 милилитра течна сметана
щипка смлян лют червен пипер
карамелизирани ядки по избор - за украса на десерта
Начин на приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците. Яйцата и виното трябва да бъдат охладени. Белтъците може да използвате за направата на целувки.
В дълбока купа смесете жълтъците със захарта и виното. Сложете съда на водна баня за 4-5 минути, като разбивате съдържанието му непрекъснато с тел за разбиване на яйца, докато се сгъсти.
Сместа трябва да увеличи обема си с 1/4. Оставете да се охлади (може да поставите в купа с лед или в хладилника) и тогава прибавете щипка лют червен пипер и сока от 1/2 лимон.
В отделен съд с помощта на миксер разбийте сметаната, към нея добавете жълтъците и старателно смесете с помощта на лопатка. Получава се кремообразна комбинация.
Към нея следва да добавите свареното кафе. Може да го замените с мед, за да се насладите на медено парфе, също с пюре от ягодоплодни или сладко от такива. Вкусни варианти се получават с добавяне на шоколад, мармалад или пък цитрусови корички.
Готовото парфе разпределете в чашки, купички или други подходящи съдове и приберете в хладилника за 12 часа.
Карамелизирайте орехи или други ядки по ваш избор, с които украсете десерта.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА PERLA 100 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Обикновен маслен крем
- Карамелизирана захар - рецепта
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
Коментари към Парфе с кафе и карамелизирани ядки