Карамелизирани орехи
Необходими продукти:
500 грама почистени орехи
100 грама мед
50 грама захар
Начин на приготвяне:
Нарежете орехите с нож на средни парчета. Нагрейте сух тиган и ги запечете в него, разбърквайки за около 3-4 минути. Прибавете меда и захарта, бъркайте, докато захарта не започне да се топи и сместа не се сгъсти.
Разстелете хартия, върху нея изсипете сместа и оставете да изстине за 2 минутки. След това си навлажнете ръцете, оформете слой с дебелина 6-7 см, притискайки орехите с ръце. Оставете да изстине и нарежете на парчета.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER GINGER TEA ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Карамелизирана захар - рецепта
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Черен орех
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- E150(a) Карамел обикновен
Коментари към Карамелизирани орехи