Карамелизирани орехи
Необходими продукти:
500 грама почистени орехи
100 грама мед
50 грама захар
Начин на приготвяне:
Нарежете орехите с нож на средни парчета. Нагрейте сух тиган и ги запечете в него, разбърквайки за около 3-4 минути. Прибавете меда и захарта, бъркайте, докато захарта не започне да се топи и сместа не се сгъсти.
Разстелете хартия, върху нея изсипете сместа и оставете да изстине за 2 минутки. След това си навлажнете ръцете, оформете слой с дебелина 6-7 см, притискайки орехите с ръце. Оставете да изстине и нарежете на парчета.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА PERLA 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Кедър
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Карамелизирана захар - рецепта
- Черен орех
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Карамелизирани орехи