Карамелизирани орехи
Необходими продукти:
500 грама почистени орехи
100 грама мед
50 грама захар
Начин на приготвяне:
Нарежете орехите с нож на средни парчета. Нагрейте сух тиган и ги запечете в него, разбърквайки за около 3-4 минути. Прибавете меда и захарта, бъркайте, докато захарта не започне да се топи и сместа не се сгъсти.
Разстелете хартия, върху нея изсипете сместа и оставете да изстине за 2 минутки. След това си навлажнете ръцете, оформете слой с дебелина 6-7 см, притискайки орехите с ръце. Оставете да изстине и нарежете на парчета.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
Б.ФРЕШ МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО С КАРАМЕЛ И МОРСКА СОЛ 221 мл
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Карамелизирана захар - рецепта
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Черен орех
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Карамелизирани орехи