Карамелизирани орехи

Необходими продукти:
500 грама почистени орехи
100 грама мед
50 грама захар
Начин на приготвяне:
Нарежете орехите с нож на средни парчета. Нагрейте сух тиган и ги запечете в него, разбърквайки за около 3-4 минути. Прибавете меда и захарта, бъркайте, докато захарта не започне да се топи и сместа не се сгъсти.
Разстелете хартия, върху нея изсипете сместа и оставете да изстине за 2 минутки. След това си навлажнете ръцете, оформете слой с дебелина 6-7 см, притискайки орехите с ръце. Оставете да изстине и нарежете на парчета.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ПРОМОМАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
АГИВА SHINY ME ПАРФЮМЕН СПРЕЙ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
- Черен орех
- Ягодово руло
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Портокалово реване с грис
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Зелени орехи
Коментари към Карамелизирани орехи