Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Глазиран печен свински бут с ананас и горчица

Глазиран печен свински бут с ананас и горчица

от 30 дек 2016г.
Глазиран печен свински бут с ананас и горчица - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 цяло парче пушен бут с кост
500 грама консервиран ананас със сока
1/2 чаена чаша кафява захар
1 супена лъжица горчица на прах
10-15 зрънца карамфил по желание

 

Начин на приготвяне:

Ако има много мазнина по бута, отстранете я, като може да оставите само тънък слой от нея.

След това направете разрези по повърхността на месото, които може да достигат почти докрай или както прецените. Поставете в тава, налейте 1/2 чаена чаша сок от консервирания ананас.

Изпечете във фурната при 180 градуса. Времето за приготвяне зависи от големината на парчето бут: на всеки 1/2 килограм месо добавете около 18 минути печене. В случая е теглото е около 2 килограма.

 

Направете глазура, смесвайки в подходящ съд захарта с горчицата и 1,5 супени лъжици ананасов сок. Оставете да престои известно време.

30 минути преди предполагаемото време за изваждане на бута, го намажете със сладкия сос и по повърхността му подредете парченца от екзотичния плод.

Ако ананасът е нарязан на кръгчета, може да ги закрепите за месото с помощта на зрънца карамфил, ще се получи красиво и ефектно.

Разпределете останалите плодови кубчета в съда около свинското и върнете във фурната, за да се допече.

Ястието е готово, когато вътрешната температурата на най-дебелата част на месото, но не непосредствено при костта, е 60 градуса.

Може да поднесете с гарнитура от картофено пюре.

Добър апетит!

Снимки: liveinternet.ru

Още по темата:
  • Сочно свинско филе с мед, горчица и ароматни подправки Сочно свинско филе с мед, горчица и ароматни подправки
  • Печен свински бут с медена глазура Печен свински бут с медена глазура
  • Макарони със свинско и моцарела Макарони със свинско и моцарела
  • Печен свински бут с чесън и лимон Печен свински бут с чесън и лимон
0.0/5 0 оценки

Коментари към Глазиран печен свински бут с ананас и горчица

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Глазиран печен свински бут с ананас и горчица
    www.framar.bg 
    на 17 October 2025 в 02:35
    Коментирайте "Глазиран печен свински бут с ананас и горчица"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Свинско бон филе с гъби
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Пържено свинско със стар лук
  • Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
  • Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
  • Свинско с гъби в сметана
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Какви мерки да вземем, за да се подготвим за грипния сезонКакви мерки да вземем, за да се подготвим за грипния сезон

Какви мерки да вземем, за да се подготвим за грипния сезон

от 16 окт 2025г.Прочети повече
Бактерия, причинител на язва на стомаха, може да предпазва от АлцхаймерБактерия, причинител на язва на стомаха, може да предпазва от Алцхаймер

Бактерия, причинител на язва на стомаха, може да предпазва от Алцхаймер

от 16 окт 2025г.Прочети повече
ЕС въвежда по-строги мерки за безопасност на детските играчкиЕС въвежда по-строги мерки за безопасност на детските играчки

ЕС въвежда по-строги мерки за безопасност на детските играчки

от 16 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Истини и митове за лъчелечението - говорят специалистите на КОЦ – Пловдив

преди 1 дни, 18 часа и 4 мин.

УМБАЛ „Свети Георги“ с безплатни ваксини срещу COVID-19 и ДТК за бременни през есенно-зимен сезон 25/26

преди 7 дни, 13 часа и 16 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се променя нагласата ви спрямо безопасността на ваксините?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЦЕНТРУМ МУЛТИФРУТ КИДС ЯГОДА И МАЛИНА желирани таблетки * 60

ЦЕНТРУМ МУЛТИФРУТ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 60

ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА

ЦЕНТРУМ ЕНЕРГИЯ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 60

ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ ФУДЖИ СОФТ ПРОЗРАЧНА

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФРАКСИПАРИН инжекционен разтвор 0.3 мл * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 окт 2025г. в 17:41:46

ФРАКСИПАРИН инжекционен разтвор 0.3 мл * 10

Коментар на: Станимира Тодорова от 16 окт 2025г. в 17:29:38

СЕРАЗА таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 окт 2025г. в 17:01:57

ПАНЦЕФ таблетки 400 мг * 10 АЛКАЛОИД

Коментар на: Ирена Младенова от 16 окт 2025г. в 16:48:57

СЕРАЗА таблетки * 30

Коментар на: Петя от 16 окт 2025г. в 16:35:56
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival