Глазиран печен свински бут с ананас и горчица

Необходими продукти:
1 цяло парче пушен бут с кост
500 грама консервиран ананас със сока
1/2 чаена чаша кафява захар
1 супена лъжица горчица на прах
10-15 зрънца карамфил по желание
Начин на приготвяне:
Ако има много мазнина по бута, отстранете я, като може да оставите само тънък слой от нея.
След това направете разрези по повърхността на месото, които може да достигат почти докрай или както прецените. Поставете в тава, налейте 1/2 чаена чаша сок от консервирания ананас.
Изпечете във фурната при 180 градуса. Времето за приготвяне зависи от големината на парчето бут: на всеки 1/2 килограм месо добавете около 18 минути печене. В случая е теглото е около 2 килограма.
Направете глазура, смесвайки в подходящ съд захарта с горчицата и 1,5 супени лъжици ананасов сок. Оставете да престои известно време.
30 минути преди предполагаемото време за изваждане на бута, го намажете със сладкия сос и по повърхността му подредете парченца от екзотичния плод.
Ако ананасът е нарязан на кръгчета, може да ги закрепите за месото с помощта на зрънца карамфил, ще се получи красиво и ефектно.
Разпределете останалите плодови кубчета в съда около свинското и върнете във фурната, за да се допече.
Ястието е готово, когато вътрешната температурата на най-дебелата част на месото, но не непосредствено при костта, е 60 градуса.
Може да поднесете с гарнитура от картофено пюре.
Добър апетит!
Снимки: liveinternet.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с гъби
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
Коментари към Глазиран печен свински бут с ананас и горчица