Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Глазиран печен свински бут с ананас и горчица

Глазиран печен свински бут с ананас и горчица

от 30 дек 2016г.
Глазиран печен свински бут с ананас и горчица - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 цяло парче пушен бут с кост
500 грама консервиран ананас със сока
1/2 чаена чаша кафява захар
1 супена лъжица горчица на прах
10-15 зрънца карамфил по желание

 

Начин на приготвяне:

Ако има много мазнина по бута, отстранете я, като може да оставите само тънък слой от нея.

След това направете разрези по повърхността на месото, които може да достигат почти докрай или както прецените. Поставете в тава, налейте 1/2 чаена чаша сок от консервирания ананас.

Изпечете във фурната при 180 градуса. Времето за приготвяне зависи от големината на парчето бут: на всеки 1/2 килограм месо добавете около 18 минути печене. В случая е теглото е около 2 килограма.

 

Направете глазура, смесвайки в подходящ съд захарта с горчицата и 1,5 супени лъжици ананасов сок. Оставете да престои известно време.

30 минути преди предполагаемото време за изваждане на бута, го намажете със сладкия сос и по повърхността му подредете парченца от екзотичния плод.

Ако ананасът е нарязан на кръгчета, може да ги закрепите за месото с помощта на зрънца карамфил, ще се получи красиво и ефектно.

Разпределете останалите плодови кубчета в съда около свинското и върнете във фурната, за да се допече.

Ястието е готово, когато вътрешната температурата на най-дебелата част на месото, но не непосредствено при костта, е 60 градуса.

Може да поднесете с гарнитура от картофено пюре.

Добър апетит!

Снимки: liveinternet.ru

Още по темата:
  • Свинско филе с розмарин, чесън и лимонова кора Свинско филе с розмарин, чесън и лимонова кора
  • Макарони със свинско и моцарела Макарони със свинско и моцарела
  • Печен свински бут с чесън и лимон Печен свински бут с чесън и лимон
  • Задушени свински хапки с лимон и вино Задушени свински хапки с лимон и вино
0.0/5 0 оценки

Коментари към Глазиран печен свински бут с ананас и горчица

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Глазиран печен свински бут с ананас и горчица
    www.framar.bg 
    на 18 July 2025 в 09:13
    Коментирайте "Глазиран печен свински бут с ананас и горчица"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Хапки от свинско месо (Чичарон)
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Пържено свинско със стар лук
  • Свинско с гъби в сметана
  • Свинско бон филе с гъби
  • Свински пържоли с топено сирене и майонеза
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 1 дни, 19 часа и 55 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2122 дни, 17 часа и 26 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 6 дни, 23 часа и 17 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 8 дни, 22 часа и 54 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 13 дни, 21 часа и 14 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 20 дни, 17 часа и 23 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ХАЯ ЛАБС КЪМПЛИЙТ КОЛАГЕН С ВКУС НА ТОПЪЛ ШОКОЛАД 260 г

БИОХЕРБА ФОРМУЛА ЗА СТОМАХ + ХРОМ капсули * 60

БИОХЕРБА ЧЕРНИЦА ЛИСТ ЕКСТРАКТ + ХРОМ капсули * 60

БИОХЕРБА БЯЛ ТРЪН + ВИТАМИН B6 капсули * 100

БИОХЕРБА ХИНАП + ЦИНК капсули * 60

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СИДЕРАЛ ФОРТЕ капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 09:03:37

ПИКОЗИТОЛ саше * 30 ФОРТЕКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 08:43:18

УРОСТАБ капсули * 30 АДИФАРМ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юли 2025г. в 08:21:00

ПАНЦЕФ таблетки 400 мг * 10 АЛКАЛОИД

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юли 2025г. в 16:52:17

НЕОЛЕКСАН таблетки 500 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юли 2025г. в 16:37:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival