Глазиран печен свински бут с ананас и горчица

Необходими продукти:
1 цяло парче пушен бут с кост
500 грама консервиран ананас със сока
1/2 чаена чаша кафява захар
1 супена лъжица горчица на прах
10-15 зрънца карамфил по желание
Начин на приготвяне:
Ако има много мазнина по бута, отстранете я, като може да оставите само тънък слой от нея.
След това направете разрези по повърхността на месото, които може да достигат почти докрай или както прецените. Поставете в тава, налейте 1/2 чаена чаша сок от консервирания ананас.
Изпечете във фурната при 180 градуса. Времето за приготвяне зависи от големината на парчето бут: на всеки 1/2 килограм месо добавете около 18 минути печене. В случая е теглото е около 2 килограма.
Направете глазура, смесвайки в подходящ съд захарта с горчицата и 1,5 супени лъжици ананасов сок. Оставете да престои известно време.
30 минути преди предполагаемото време за изваждане на бута, го намажете със сладкия сос и по повърхността му подредете парченца от екзотичния плод.
Ако ананасът е нарязан на кръгчета, може да ги закрепите за месото с помощта на зрънца карамфил, ще се получи красиво и ефектно.
Разпределете останалите плодови кубчета в съда около свинското и върнете във фурната, за да се допече.
Ястието е готово, когато вътрешната температурата на най-дебелата част на месото, но не непосредствено при костта, е 60 градуса.
Може да поднесете с гарнитура от картофено пюре.
Добър апетит!
Снимки: liveinternet.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бон филе с гъби
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Глазиран печен свински бут с ананас и горчица