Глазирано свинско филе с мед и соев сос
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 3 супени лъжици соев сос
- 1/4 чаена чаша мед
- 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок
- 4 скилидки чесън, пресовани или настъргани на ситно
- 1 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 килограм свинско бон филе
За глазурата:
- 1/4 чаена чаша мед
- 1/4 чаена чаша соев сос
Начин на приготвяне:
- В голям найлонов плик с механизъм за затваряне смесете зехтина, соевия сос, меда, лимоновия сок, чесъна, джинджифила и черния пипер.
- Затворете, разклатете енергично и сложете свинското бон филе. Отново разклатете, за да се покрие равномерно с подправките.
- Оставете месото да се маринова в хладилник за минимум 1 час или за през нощта.
- Прехвърлете филето в тава, покрита с готварска хартия и го печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 1-1,5 часа. Обръщайте периодично.
- В малка купичка смесете меда и соевия сос, разбъркайте и заделете на страна.
- Когато месото е почти готово, извадете тавата от фурната и го намажете обилно с медената глазура.
- Печете още 2-3 минути, като внимавате глазурата да не загори.
- Покрийте свинското бон филе с алуминиево фолио и го оставете да престои около 10-15 минути, преди да го нарежете.
- Поръсете с останалата глазура, нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Пържено свинско със стар лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
Коментари към Глазирано свинско филе с мед и соев сос