Бързи мариновани тиквички
Необходими продукти:
2 средни тиквички
3 ч. ч. вода
2,5 ч. л. сол
2,5 с. л. захар
1,5 с. л. олио
1 с. л. оцет
2 дафинови листа
6 зърна бахар
1 скилидка чесън
1 люта червена чушка
копър
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, отрежете им краищата, не ги обелвайте, нарежете ги на тънки ивици (1-2 мм) по дължина. Сложете водата в тенджера да заври, прибавете олиото, оцета, захарта, солта, дафиновия лист и бахара. Оставете да кипне още веднъж, свалете от котлона и добавете почистената от семената и нарязана на полукръгчета люта чушка, накълцания копър и нарязания чесън. С получената течност полейте тиквичките и оставете да изстинат до стайна температура. След това приберете в хладилник. След два часа са готови за консумация.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Научен подход в разработката на тестовете за бременност
- Перфектната марината за пилешко месо
- Маринован праз в горчица и бяло вино
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Пиле с ананас по хавайски
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Мариновани свински уши
- Проверете колко бърз и прецизен е мозъкът ви с Теста на Струп
Коментари към Бързи мариновани тиквички