Мариновани тиквички с чеснова марината и лимони
Необходими продукти:
- 2-3 тиквички, зелена и жълта
- сол, черен пипер
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка сух риган
- сок от половин лимон
- 5 скилидки чесън, обелени
- 3 стръка пресен копър
- 1-2 стръка пресен босилек за украса
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на кръгчета, осолете и ги подправете с черен пипер. В блендер налейте зехтина, сложете ригана, лимоновия сок, скилидките и копъра.
Разбийте до хомогенност, сложете тиквичките в купа и налейте течността. Мариновайте зеленчуците за 1-2 часа и ги изпечете на грил или във фурна до готовност.
Подредете в чиния, полейте с останалата марината и поднесете, украсени с пресен босилек.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.carolinescooking.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Мариновани свински уши
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Черен ориз с праз и домати
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Мариновани цели моркови с чесън и оцет
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
Коментари към Мариновани тиквички с чеснова марината и лимони