Мариновани тиквички с дафинов лист и карамфил

Необходими продукти (за 1 буркан от 0,700 л):
400 грама млади тиквички
2 дафинови листа
4 - 5 съцветия карамфил
5 - 6 зърна бял и черен пипер
За маринатата ( на 1 литър вода):
2 супени лъжици захар
2 чаени лъжици сол
150 милилитра оцет 9%
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, отрежете им дръжките, нарежете ги на кръгчета с дебелина около 1 см и ги напълнете в чист и сух буркан. Сложете дафиновите листа, карамфила, пипера.
Налейте в тенджера 1 литър гореща вода, сложете я на котлона и към нея прибавете солта, захарта, оцета и оставете да заври. С получената марината залейте тиквичките и затворете буркана. Ако искате да съхраните по-дълго време, пастьоризирайте съдържанието, преди да затворите бурканите, във вряща вода за 1 час. По принцип тиквичките са готови за консумация след два дни.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
ЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ДАФИНОВ ЛИСТ 10 мл.
БИОХЕРБА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ДАФИНОВ (ЛАВРОВ) ЛИСТ 10 мл
ХУНКА КЕЪР ШАМПОАН С ЧЕСЪН И ДАФИНОВ ЛИСТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 675 мл
ХУНКА КЕЪР БАЛСАМ С ЧЕСЪН И ДАФИНОВ ЛИСТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 400 мл
АСТА 15 ФОРТЕ разтвор 200 мл SUN WAVE
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Как да отворим консерва без отварачка или нож?
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Запеканка от тиквички с яйца и топено сирене
- Дафиновият лист – средство за отслабване и лек от Древността
- Печени тиквички на спирала с панировка
- Бързо маринован червен лук
- Пъстра салата с тиквички и макарони
- Вижте топ 10 на причините да правим консерви в домашни условия
Коментари към Мариновани тиквички с дафинов лист и карамфил