Мариновани тиквички с дафинов лист и карамфил

Необходими продукти (за 1 буркан от 0,700 л):
400 грама млади тиквички
2 дафинови листа
4 - 5 съцветия карамфил
5 - 6 зърна бял и черен пипер
За маринатата ( на 1 литър вода):
2 супени лъжици захар
2 чаени лъжици сол
150 милилитра оцет 9%
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, отрежете им дръжките, нарежете ги на кръгчета с дебелина около 1 см и ги напълнете в чист и сух буркан. Сложете дафиновите листа, карамфила, пипера.
Налейте в тенджера 1 литър гореща вода, сложете я на котлона и към нея прибавете солта, захарта, оцета и оставете да заври. С получената марината залейте тиквичките и затворете буркана. Ако искате да съхраните по-дълго време, пастьоризирайте съдържанието, преди да затворите бурканите, във вряща вода за 1 час. По принцип тиквичките са готови за консумация след два дни.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА И ОРИЕНТАЛСКИ ПОДПРАВКИ 10 г
НовАРОМАНДИСЕ МИКС ОТ ПОДПРАВКИ ГАРАМ МАСАЛА прах 35 г
НовЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ДАФИНОВ ЛИСТ 10 мл.
БИОХЕРБА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ДАФИНОВ (ЛАВРОВ) ЛИСТ 10 мл
ХУНКА КЕЪР ШАМПОАН С ЧЕСЪН И ДАФИНОВ ЛИСТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 675 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Кашкавалена запеканка с рулца от тиквички
- Консервиран зелен грах
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
- Цвят от тиквичка - ползи и вреди
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Ветрило от тиквички с кашкавал, масло и колбас
Коментари към Мариновани тиквички с дафинов лист и карамфил