Мариновани тиквички с дафинов лист и карамфил
Необходими продукти (за 1 буркан от 0,700 л):
400 грама млади тиквички
2 дафинови листа
4 - 5 съцветия карамфил
5 - 6 зърна бял и черен пипер
За маринатата ( на 1 литър вода):
2 супени лъжици захар
2 чаени лъжици сол
150 милилитра оцет 9%
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, отрежете им дръжките, нарежете ги на кръгчета с дебелина около 1 см и ги напълнете в чист и сух буркан. Сложете дафиновите листа, карамфила, пипера.
Налейте в тенджера 1 литър гореща вода, сложете я на котлона и към нея прибавете солта, захарта, оцета и оставете да заври. С получената марината залейте тиквичките и затворете буркана. Ако искате да съхраните по-дълго време, пастьоризирайте съдържанието, преди да затворите бурканите, във вряща вода за 1 час. По принцип тиквичките са готови за консумация след два дни.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ДИВА ВАНИЛИЯ snd99t-387
НовБИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА СОЧНИ ПЛОДОВЕ snd99t-386
НовЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ДАФИНОВ ЛИСТ 10 мл.
ХУНКА КЕЪР БАЛСАМ С ЧЕСЪН И ДАФИНОВ ЛИСТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 400 мл
БИОХЕРБА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ДАФИНОВ (ЛАВРОВ) ЛИСТ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Направете си красив свещник от буркан, украсен с есенни листа
- Шест начина за стерилизиране на бурканите
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Лечение на ботулизъм
- Мариновани свински уши
- Черен ориз с праз и домати
- Срещу диабет 6 дни пийте запарка от дафинов лист
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
Коментари към Мариновани тиквички с дафинов лист и карамфил