Консервирана царевица (кочани)
Необходими продукти:
няколко малки кочанчета млада царевица
1 литър вода
20 грама сол
Начин на приготвяне:
Сложете водата да заври, добавете солта.
Почистете царевицата от листата и косата, нека кочаните се варят за кратко в чиста вода. Извадете ги и нека изстинат, след което ги подредете в буркани. Когато и солената вода се охлади, с нея залейте царевицата и затворете бурканите. Сложете ги в тенджера с вода, на дъното на която сте поставили решетка. Поставете на котлона и засечете 1 час от момента на завиране на водата. Готовата царевица приберете на студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА СОЧНИ ПЛОДОВЕ snd99t-386
НовГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ДИВА ВАНИЛИЯ snd99t-387
НовКОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 10 N ПЛАТИНЕНО РУСО
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г 6203
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 N ТЪМНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Бобови култури/варива
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Направете си красив свещник от буркан, украсен с есенни листа
- Шест начина за стерилизиране на бурканите
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Лечение на ботулизъм
- Царевична запеканка със спанак
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Царевица, Кукуруз
Коментари към Консервирана царевица (кочани)