Мариновани тиквички с чесън

Необходими продукти:
3 килограма тиквички
10 чаени чаши вода
1 чаена чаша захар
3 супени лъжици сол
250 грама оцет 9%
4 скилидки чесън
магданоз/копър
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките и ги нарежете на кръгчета.
Налейте водата в тенджера, добавете захарта, солта и поставете на котлона да кипне. След това налейте оцета. Във врящата марината пускайте тиквичките за 5 - 7 минути, като през това време съдът трябва да бъде затворен с капак.
В горещи стерилизирани буркани разпределете зелените подправки, чесъна и внимателно с помощта на лъжица сложете горещите тиквички. Залейте ги с маринатата и веднага затворете.
Обърнете бурканите с капаците надолу и ги увийте в одеяло, докато се охладят напълно.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
ЕКВИЛИБРА ЧЕСЪН + ГЛОГ капсули * 32
ХАРТ МАКС капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
ТАЙП ЗЕРО АЗОТЕН ОКСИД капсули * 150
СОЛГАР ЧЕСНОВО МАСЛО капсули * 100
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Шест начина за стерилизиране на бурканите
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
Коментари към Мариновани тиквички с чесън