Мариновани тиквички с чесън

Необходими продукти:
3 килограма тиквички
10 чаени чаши вода
1 чаена чаша захар
3 супени лъжици сол
250 грама оцет 9%
4 скилидки чесън
магданоз/копър
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките и ги нарежете на кръгчета.
Налейте водата в тенджера, добавете захарта, солта и поставете на котлона да кипне. След това налейте оцета. Във врящата марината пускайте тиквичките за 5 - 7 минути, като през това време съдът трябва да бъде затворен с капак.
В горещи стерилизирани буркани разпределете зелените подправки, чесъна и внимателно с помощта на лъжица сложете горещите тиквички. Залейте ги с маринатата и веднага затворете.
Обърнете бурканите с капаците надолу и ги увийте в одеяло, докато се охладят напълно.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
ГАРЛИЦИН КАРДИО таблетки 350 мг * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОМАГНАЛАБС ИМУНАЙЗ капсули * 30
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 50 мл ЗДРАВНИЦА
СУОНСЪН ДОБАВКА ЗА НОРМАЛНА ЦИРКУЛАЦИЯ НА КРЪВТА капсули * 60
ЧЕРЕН ЧЕСЪН капсули * 60 ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Употреба на чесъна в Аюрведа
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Лечебни ползи от чесън
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Чеснова майонеза със зехтин
- Зеленчукова запеканка
- Смелете лимони с чесън, за да си приготвите чудодеен лек срещу високото кръвно
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
Коментари към Мариновани тиквички с чесън