Бърза баклава от точени кори с лимонова кора и орехи
Необходими продукти:
1 опаковка точени кори
300 грама орехи
200 грама масло
кората на 1 лимон
100 грама мед
200 грама захар
200 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Смелете орехите с помощта на блендер, оставете няколко цели ядки за украса.
Разтопете маслото.
Вземете подходяща тава и в нея започнете да редите баклавата. Сложете 2 листа точени кори, намажете ги с разтопено масло, след това още два пласта тесто, масло, поръсете орехи и малко настъргана лимонова кора. Продължете в същата последователност, направете 3 - 4 слоя.
Последния намажете с масло и разрежете на парчета. Върху всяко сложете по половин орехова ядка и изпечете баклавата до златисто в продължение на 20 - 25 минути при температура от 180 градуса.
През това време направете сиропа. Смесете водата, захарта и меда в подходящ съд и поставете на котлона, нека се вари в продължение на 5 - 7 минути.
Когато извадите баклавата от фурната, залейте с медения сироп и оставете да се напои.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 6 ТЕНС тинктура 50 мл
АЕРИС капсули * 30
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК РЕЛАКС * 20 БЧК
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ,ПОДХРАНВАЩ ШАМПОАН ЗА СЛЕД СЛЪНЦЕ С ПАЛМОВО МАСЛО 150 мл.
ЛИМОНОВИ КОРИЧКИ прах 50 г ЗДРАВНИЦА
КОНСКО ЧУДО ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД И ЗА БЪРЗ РАСТЕЖ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Орехи - ползи и вреди
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Отглеждане на лимон
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Черен орех
Коментари към Бърза баклава от точени кори с лимонова кора и орехи