Бърза топеница с мляно пилешко месо и люти чушки

Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 500 грама мляно пилешко месо
- сол, кимион, черен пипер
- мазнина за запръжка
- 2-3 люти чушки
- 3 мариновани червени чушки
- 2 меки домата, обелени
- 1 морков, обелен и нарязан
- 2 скълцани ситно чеснови скилидки
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 20 милилитра червени вино
- 1 дафинов лист
- 1 стрък пресен босилек
- 2 стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и го запържете в гореща мазнина. Прибавете настърганите домати и подправете със сол, черен пипер и кимион.
Прибавете смляното месо, нарязаните чушки, морковите, чесъна, червения пипер, виното, дафиновия лист и прясно нарязаните босилек и магданоз.
Разбъркайте, махнете дафиновия лист и оставете топеницата да къкри на слаб огън за 15-20 минути. Поднесете топла, избере подходяща напитка и й се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.elrecetariodemari.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Е ЛЕК ДАЙВА МЕХЛЕМ С ЛЮТИ ЧУШКИ ЗА ГЛАВА И ВРАТ 20 мл
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
Е ЛЕК ДАЙВА МЕХЛЕМ С ЛЮТИ ЧУШКИ ЗА ГЛАВА И ВРАТ 40 мл
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
ВЕГИЛАКС таблетки * 30 ХЕЛТ ЕЙД
СЛИМ ЕКСТРИЙМ капсули * 60 БИОТИКА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Лютите чушки според скалата на Сковил
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепта за сръбски айвар с печени чушки
- Пилешко филе с мед и горчица
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Бърза топеница с мляно пилешко месо и люти чушки