Бърза топеница с мляно пилешко месо и люти чушки
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 500 грама мляно пилешко месо
- сол, кимион, черен пипер
- мазнина за запръжка
- 2-3 люти чушки
- 3 мариновани червени чушки
- 2 меки домата, обелени
- 1 морков, обелен и нарязан
- 2 скълцани ситно чеснови скилидки
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 20 милилитра червени вино
- 1 дафинов лист
- 1 стрък пресен босилек
- 2 стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и го запържете в гореща мазнина. Прибавете настърганите домати и подправете със сол, черен пипер и кимион.
Прибавете смляното месо, нарязаните чушки, морковите, чесъна, червения пипер, виното, дафиновия лист и прясно нарязаните босилек и магданоз.
Разбъркайте, махнете дафиновия лист и оставете топеницата да къкри на слаб огън за 15-20 минути. Поднесете топла, избере подходяща напитка и й се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.elrecetariodemari.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РУБИЛИНД ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ЛЮТА ЧУШКА 50 мл ROSCH & HANDEL 7000991
НовАМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 1000 мл
Е ЛЕК ДАЙВА МЕХЛЕМ С ЛЮТИ ЧУШКИ ЗА ГЛАВА И ВРАТ 40 мл
АМРИТА МАСАЖЕН КРЕМ КАПСАИЦИН - ЛЮТА ЧУШКА 200 мл
ЛЮТ ПИПЕР капсули 450 мг * 100 NATURE'S GARDEN
АМРИТА МАСАЖЕН КРЕМ КАПСАИЦИН - ЛЮТА ЧУШКА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Лютите чушки според скалата на Сковил
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
Коментари към Бърза топеница с мляно пилешко месо и люти чушки