Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бърза закваска за хляб

Бърза закваска за хляб

от 14 окт 2014г., обновено на 03 фев 2016г.
Бърза закваска за хляб - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 пакетче суха или суха активна мая

1 чаена чаша топла вода с температура 21 градуса

1 чаена чаша студена вода

1 чаена чаша брашно

1 чаена лъжица захар

 

 

Начин на приготвяне:

Натрошете и/или изсипете маята в топлата вода, прибавете захарта и изчакайте, докато се образува пяна. Разбъркайте и прехвърлете в двулитров пластмасов или стъклен съд. Изсипете брашното, студената вода (консистенцията трябва да се получи като тесто за палачинки).

Оставете съда на стайна температура за няколко часа, без да го затваряте с капак, докато започнат активно да се образуват мехурчета. Разбъркайте и оставете сместа да престои една нощ.

Може да използвате закваската за всякакво тесто.

Ако я приготвите по-рано от необходимото и няма да я ползвате веднага, приберете я в хладилника. Постепенно ще се превърне в кисело хлебно тесто, което трябва да подхранвате всеки ден с равни части вода и брашно (по 1/2 чаена чаша). След това оставяйте тестото на стайна температура, без да затваряте съда, около 3 - 4 часа, докато се образуват мехурчета. Затворете го и приберете в хладилника.

Още по темата:
  • Хлебен квас с мед и стафиди Хлебен квас с мед и стафиди
  • Кремчета от диня с кокос и заквасена сметана Кремчета от диня с кокос и заквасена сметана
  • Домашен ябълков квас с кафе Домашен ябълков квас с кафе
  • Ягодов квас с мед и стафиди Ягодов квас с мед и стафиди
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА
12.30лв.

ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА

ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО
57.40лв.

ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО

Коментари към Бърза закваска за хляб

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Бърза закваска за хляб
    www.framar.bg 
    на 07 June 2025 в 11:46
    Коментирайте "Бърза закваска за хляб"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Тутманик
  • За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Хляб с ябълка, мед, мащерка и семена
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Бързи питки без месене
  • Пълнозърнестият хляб е най-полезен
  • Лимонов кекс с извара
  • Пълнозърнест хляб със семена
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 1997 дни, 57 мин.

Кой хляб е по-полезен за децата - пълнозърнест или бял?

преди 2286 дни, 1 час и 5 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 23 часа и 37 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 1 дни, 1 час и 53 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 1 дни, 22 часа и 30 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 3 дни, 14 часа и 6 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите
Още интересни публикации
10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия

10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия

от 09 фев 2024г. Прочети повече
Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

от 07 фев 2024г. Прочети повече
Да разбием заблудите - хляба Да разбием заблудите - хляба

Да разбием заблудите - хляба

от 28 юни 2022г. Прочети повече
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 02 юни 2020г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival