Домашен ябълков квас с кафе
Необходими продукти:
1,400 килограма пресни ябълки
1/2 чаена чаша захар или мед
1 1/2 чаени лъжици суха мая
1 лимон
1/4 чаена чаша смляно кафе
корен джинджифил на вкус
4 литра филтрирана вода
Начин на приготвяне:
Разрежете всяка ябълка на 8 части и почистете от сърцевината със семената.

Измийте джинджифила, нарежете го на 3-4 парчета (зависи от големината на корена). Лимона разрежете на две и изцедете сока му.

Изсипете ябълките в голяма тенджера, прибавете джинджифила, кафето, захарта/меда и налейте лимоновия сок. Залейте всичко с водата и поставете съда на котлона. Нека сместа се вари в продължение на 20 минути.
Изчакайте да се охлади до 35-38 градуса и тогава сложете маята. Разбъркайте добре, покрийте съда и оставете сместа да престои 15 часа.
Прецедете след това през марля или използвайте филтър за кафе. Разпределете напитката в стъклени съдове, охладете и може да поднесете.

Добър апетит!
Снимки: kulray.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
FUN WINE ХИГИЕННА ПРИСТАВКА С ГОЛЯМ ОТВОР
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ ORIGINAL 700 мл
МАТИСЪН КОМБУЧА С ДЖИНДЖИФИЛ И МАТЧА 500 мл
ВИТАМИНОВА ВОДА B+ ЯБЪЛКА И МАЛИНА 600 мл
НУРС СОК ОТ МАЩЕРКА 1000 мл
МАТИСЪН БИО СОК ОТ НАР 750 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Печени ябълки с масло и канела
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Домашен ябълков квас с кафе