Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб с квас и тиквени семена

Хляб с квас и тиквени семена

Хляб с квас и тиквени семена - изображение

Необходими продукти:


за закваската

 

  • 140 грама пълнозърнесто брашно
  • 170 грама изворна вода

 

за хляба

 

  • 680 грама брашно
  • 90 грама пълнозърнесто брашно
  • 420 милилитра вода
  • 20 грама сол
  • 100 грама тиквени семена

 

Начин на приготвяне:

 

Смесете брашното с водата и разбъркайте с дървена лъжичка. Сложете сместа в бурканче и покрийте с чиста салфетка като я закрепите с ластика или конец. Оставете го на топло място, за да ускорите процеса на ферментиране.

След 24 часа отворете, добавете 1 супена лъжичка брашно и 1 супена лъжичка вода. Разбъркайте с дървена лъжица и покрийте отново. Повторете процедурата няколко пъти, докато съдържанието стане на шупли. В купа сипете брашната, добавете кваса, водата, семената и солта.

Бъркайте до получаването на гъста маса, омесете върху набрашнен плот и загрейте фурната на 240 градуса. Покрийте метална тенджера или форма с пергамент, сложете тестото и запечете в продължение на 30 минути. Охладете, разрежете, поднесете хляба и се насладете на богатия му вкус.

хляб с квас

Добър апетит!

Източник: www.everycakeyoubake.pl

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияНовиниДиетиИнтервютаЛайфстайл