Хляб с квас и тиквени семена
Необходими продукти:
за закваската
- 140 грама пълнозърнесто брашно
- 170 грама изворна вода
за хляба
- 680 грама брашно
- 90 грама пълнозърнесто брашно
- 420 милилитра вода
- 20 грама сол
- 100 грама тиквени семена
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с водата и разбъркайте с дървена лъжичка. Сложете сместа в бурканче и покрийте с чиста салфетка като я закрепите с ластика или конец. Оставете го на топло място, за да ускорите процеса на ферментиране.
След 24 часа отворете, добавете 1 супена лъжичка брашно и 1 супена лъжичка вода. Разбъркайте с дървена лъжица и покрийте отново. Повторете процедурата няколко пъти, докато съдържанието стане на шупли. В купа сипете брашната, добавете кваса, водата, семената и солта.
Бъркайте до получаването на гъста маса, омесете върху набрашнен плот и загрейте фурната на 240 градуса. Покрийте метална тенджера или форма с пергамент, сложете тестото и запечете в продължение на 30 минути. Охладете, разрежете, поднесете хляба и се насладете на богатия му вкус.

Добър апетит!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Погача за прощъпулник
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Пъстър маймунски хляб с разнообразие от вкусове
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Двуседмична диета с хляб
- Понички от хляб с конфитюр от ягоди
- Билкови крутони с чесън и лук
- Домашна питка с чесново масло и магданоз
- Домашен хляб с тиква и орехи
Коментари към Хляб с квас и тиквени семена