Хляб с квас и тиквени семена

Необходими продукти:
за закваската
- 140 грама пълнозърнесто брашно
- 170 грама изворна вода
за хляба
- 680 грама брашно
- 90 грама пълнозърнесто брашно
- 420 милилитра вода
- 20 грама сол
- 100 грама тиквени семена
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с водата и разбъркайте с дървена лъжичка. Сложете сместа в бурканче и покрийте с чиста салфетка като я закрепите с ластика или конец. Оставете го на топло място, за да ускорите процеса на ферментиране.
След 24 часа отворете, добавете 1 супена лъжичка брашно и 1 супена лъжичка вода. Разбъркайте с дървена лъжица и покрийте отново. Повторете процедурата няколко пъти, докато съдържанието стане на шупли. В купа сипете брашната, добавете кваса, водата, семената и солта.
Бъркайте до получаването на гъста маса, омесете върху набрашнен плот и загрейте фурната на 240 градуса. Покрийте метална тенджера или форма с пергамент, сложете тестото и запечете в продължение на 30 минути. Охладете, разрежете, поднесете хляба и се насладете на богатия му вкус.
Добър апетит!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Защо хлябът с квас е най-здравословен
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Погача за прощъпулник
Коментари към Хляб с квас и тиквени семена