Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб с квас и тиквени семена

Хляб с квас и тиквени семена

от 15 юни 2017г.
Хляб с квас и тиквени семена - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:


за закваската

 

  • 140 грама пълнозърнесто брашно
  • 170 грама изворна вода

 

за хляба

 

  • 680 грама брашно
  • 90 грама пълнозърнесто брашно
  • 420 милилитра вода
  • 20 грама сол
  • 100 грама тиквени семена

 

Начин на приготвяне:

 

Смесете брашното с водата и разбъркайте с дървена лъжичка. Сложете сместа в бурканче и покрийте с чиста салфетка като я закрепите с ластика или конец. Оставете го на топло място, за да ускорите процеса на ферментиране.

След 24 часа отворете, добавете 1 супена лъжичка брашно и 1 супена лъжичка вода. Разбъркайте с дървена лъжица и покрийте отново. Повторете процедурата няколко пъти, докато съдържанието стане на шупли. В купа сипете брашната, добавете кваса, водата, семената и солта.

Бъркайте до получаването на гъста маса, омесете върху набрашнен плот и загрейте фурната на 240 градуса. Покрийте метална тенджера или форма с пергамент, сложете тестото и запечете в продължение на 30 минути. Охладете, разрежете, поднесете хляба и се насладете на богатия му вкус.

хляб с квас

Добър апетит!

Източник: www.everycakeyoubake.pl

Още по темата:
  • Хлебен квас с мед и стафиди Хлебен квас с мед и стафиди
  • Домашен ябълков квас с кафе Домашен ябълков квас с кафе
  • Ягодов квас с мед и стафиди Ягодов квас с мед и стафиди
  • Домашен портокалов квас Домашен портокалов квас
5.0/5 1 оценка

Коментари към Хляб с квас и тиквени семена

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Хляб с квас и тиквени семена
    www.framar.bg 
    на 23 July 2025 в 19:51
    Коментирайте "Хляб с квас и тиквени семена"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
  • Защо хлябът с квас е най-здравословен
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Погача за прощъпулник
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 2043 дни, 9 часа и 1 мин.

Кой хляб е по-полезен за децата - пълнозърнест или бял?

преди 2332 дни, 9 часа и 9 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 7 дни, 6 часа и 33 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 12 дни, 9 часа и 55 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 14 дни, 9 часа и 32 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 19 дни, 7 часа и 52 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

от 10 юли 2025г. Прочети повече
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

от 07 фев 2024г. Прочети повече
Да разбием заблудите - хляба Да разбием заблудите - хляба

Да разбием заблудите - хляба

от 28 юни 2022г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НАУ ФУДС ЖЕН ШЕН капсули 500 мг * 100

ОСТРОВИТ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C прах 200 г ОВКУСЕН

БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ЖОЖОБА, ВАНИЛИЯ И БАДЕМОВО МАСЛО 0120085

ДАМАСКИНА КРЕМ ЗА РЪЦЕ С МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА 50 мл

ВИШИ СОЛЕЙ ББ МАТИРАЩ ФЛУИД - ЕМУЛСИЯ ЗА ЛИЦЕ SPF50 50 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАМОМИЛА ВУЛГАРИС 15 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 юли 2025г. в 19:43:19

ХАРМОНИЗАН флакон 25 мл * 14

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 юли 2025г. в 19:41:23

ТИРОХЕЛП капсули * 30 НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 юли 2025г. в 19:22:04

ХАМОМИЛА ВУЛГАРИС 15 СН

Коментар на: Aleksandra Maglova от 23 юли 2025г. в 16:09:22

ХАРМОНИЗАН флакон 25 мл * 14

Коментар на: Елена Иванова от 23 юли 2025г. в 15:37:48
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival