Ябълков квас със стафиди
Необходими продукти:
10 ябълки
5 литра вода
1 чаена чаша захар
1 супена лъжица дрожди
1/2 чаена чаша сок от касис
4 супени лъжици стафиди
1 лимон
Начин на приготвяне:
Измийте ябълките, разрежете и почистете от семената, но не ги обелвайте. Смелете ги с удобен за целта уред, с който разполагате, заедно с корите. Изсипете ги в подходящ съд, залейте с преварената и охладена вода, сложете на котлона да кипне. Оставете да се вари на слаб огън в продължение на 20 минути, след което прецедете отварата и охладете на стайна температура.
Разбъркайте дрождите с 1 - 2 супени лъжици захар и малко от ябълковата течност, налейте в съда с отварата. Добавете останалата захар, лимоновата кора (може нарязана или настъргана), измитите предварително стафиди, сока от касис и разбъркайте всичко.
Оставете съда с течността за два дни на топло място, след това прецедете, разпределете в бутилки, които се затварят плътно и съхранявайте в хладилник не по-дълго от 4 дни.
Напитката се поднася с кубчета лед.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
КОКОЖИ 1 кг DXN
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ ORIGINAL 700 мл
МАТИСЪН КОМБУЧА С ДЖИНДЖИФИЛ И МАТЧА 500 мл
ВИТАМИНОВА ВОДА B+ ЯБЪЛКА И МАЛИНА 600 мл
НУРС СОК ОТ МАЩЕРКА 1000 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Как да направим есенните напитки по-здравословни
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Печени ябълки с масло и канела
- Ябълков сладкиш с грис
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
Коментари към Ябълков квас със стафиди