Бига - квас за хляб по италиански
Необходими продукти:
- 75 грама мая
- 60 грама топла вода
- 200 грама изворна или филтрирана вода със стайна температура
- 330 грама брашно
- зехтин за подмазване
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбъркайте маята в топлата вода и оставете сместа да престои около 10 минути, до образуването на кремообразна консистенция.
- Добавете водата и брашното и разбъркайте с дървена лъжица в продължение на 3-4 минути.
- Прехвърлете бига в подмазана със зехтин купа и я покрийте с найлоново фолио.
- Оставете я да втаса на по-хладна стайна температура за 6-24 часа, докато утрои размера си.
- Съхранявайте я покрита в хладилник в рамките на 5 дни.
Още по темата:
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОМЕР АКСЕПТ ПОЧИСТВАЩ ТОНИК ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 250 мл.
21 СЕНЧЪРИ МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ капсули 600 мг * 150
БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
СПОНСЕР ПРО ПРЕ - УЪРКАУТ БУСТЕР 256 гр.
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + КОЕНЗИМ Q10 капсули * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
Коментари към Бига - квас за хляб по италиански