Ябълков ликьор

Необходими продукти:
500 гр ябълки
700 мл водка или 1,5 чаша алкохол и 1,5 чаша вода
1,5 чаша захар
2 пръчки канела
12 карамфила
Начин на приготвяне:
Измийте ябълките и ги нарежете на 8 части, обелете ги, отстранете частта със семките и ги сложете в стъклен буркан с капак. Налейте водката добавете смлените канела и карамфил. Затворете съда и поставете на тъмно и хладно място за около 4 седмици. След това филтрирайте (най-добре с филтър за питейна вода).
Смесете в тенджера вода и захарта, сложете на котлона и бъркайте. След 2 минути свалете от огъня и оставете сиропа да изстине. Смесете го с напитката и върнете обратно в буркана. Съхранявайте на студено 3-4 седмици. Колкото по-дълго не пипате буркана, толкова по-добър ликьор ще получите.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОКОЖИ 1 кг DXN
ТЕРМОС ПЪТУВАЙ С МЕН СИНЬО-ЗЕЛЕН 960 мл KANCHE
АРОМАНДИСЕ ЗЕЛЕНО КАФЕ НАТУРАЛНО саше * 18
ПРОМОБИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ SWEET LILLY 500 мл
ВИТАМИНОВА ВОДА C+ АНАНАС И МАРАКУЯ 600 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Компот от диня
- Топ 5 на причините да ядете ябълка всеки ден
- Коприва
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Рецепти за домашен ябълков кетчуп с канела
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
Коментари към Ябълков ликьор