Ябълков ликьор

Необходими продукти:
500 гр ябълки
700 мл водка или 1,5 чаша алкохол и 1,5 чаша вода
1,5 чаша захар
2 пръчки канела
12 карамфила
Начин на приготвяне:
Измийте ябълките и ги нарежете на 8 части, обелете ги, отстранете частта със семките и ги сложете в стъклен буркан с капак. Налейте водката добавете смлените канела и карамфил. Затворете съда и поставете на тъмно и хладно място за около 4 седмици. След това филтрирайте (най-добре с филтър за питейна вода).
Смесете в тенджера вода и захарта, сложете на котлона и бъркайте. След 2 минути свалете от огъня и оставете сиропа да изстине. Смесете го с напитката и върнете обратно в буркана. Съхранявайте на студено 3-4 седмици. Колкото по-дълго не пипате буркана, толкова по-добър ликьор ще получите.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИЖИ сашета * 20 DXN
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ДЖИНДЖИФИЛ ИМУНО ЧАЙ саше * 15 VERDE VITA
НАТУРАЛЕН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ 500 мл ЗЕМЕЛА
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ ORIGINAL 500 мл
ВИТАМИНОВА ВОДА Zn ПЛОДОВ ПУНШ 600 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Употреба на "кафе" от глухарчета, като средство, подпомагащо превенцията срещу онкологични заболявания
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Как и защо да си направим вода с електролити
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Шоколадово-млечен ликьор
- Компот от диня
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Домашен портокалов ликьор
- Ябълков десерт със стафиди и орехи
Коментари към Ябълков ликьор