Ментово кафе със сметана и шоколад

Необходими продукти:
50 милилитра течна сметана с 35% масленост
3 чаени лъжици смляно кафе
50 милилитра ментов ликьор
50 милилитра кафеен ликьор
черен шоколад за украса
Начин на приготвяне:
Изсипете смляното кафе в джезве, залейте с 350 милилитра вода и поставете на котлона. Нека течността кипне, но не варете. Свалете от огъня, оставете да престои 4-5 минути, след което прецедете.
Разпределете двата вида ликьор в две подходящи високи чаши и разбъркайте. Допълнете с горещото кафе.
Разбийте сметаната и с нея украсете напитката. Завършете аранжировката с настърган черен шоколад. Може да добавите и пресни сезонни плодове, ако желаете.
Снимка: supersadovnik.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛИНГЖИ КАФЕ 3 В 1 сашета * 20 DXN
ЛИНГЖИ КАФЕ 3 В 1 1 кг DXN
Безплатна доставка за България!ЦИКОРИЯ С ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН КЕТО ЛАТЕ С МСТ И КАФЕ 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Употреба на "кафе" от глухарчета, като средство, подпомагащо превенцията срещу онкологични заболявания
- Как и защо да си направим вода с електролити
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Отглеждане на мента
- Спазмолитици
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Вредно ли е да пием кафе на гладно
- Мента - полезни свойства и приложения
- Мента
Коментари към Ментово кафе със сметана и шоколад