Боб със свинско, картофи и ньоки
Необходими продукти:
400 грама картофи
300 грама лук
2 моркова
2 супени лъжици сладък червен пипер
1 килограм свинско месо
500 - 600 грама консервиран бял боб
2 дафинови листа
150 милилитра олио
2,5 супени лъжици подправка за зеленчуци
1 чаена лъжица смлян черен пипер
500 грама пушени свински ребра
1 супена лъжица сух кимион
7 скилидки чесън
сол на вкус
За тестото:
100 грама брашно
1 яйце
щипка сол
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го на кубчета.
Месото и ребрата нарежете на едри парчета.
В голям съд нагорещете олиото, изсипете в него лука с щипка сол и запържете на силен огън до златисто, като разбърквате. Прибавете месото, изпържете го, докато покафенее.
След това сложете пушените ребра, дафиновите листа, червения пипер и кимиона. Разбъркайте.
Налейте вода, колкото да покрие месото. Затворете съда с капак и оставете всичко да се задушава в продължение на час. Периодично разбърквайте и долейте още малко вода, ако е необходимо.
Обелете морковите, картофите и скилидките чесън. Морковите и картофите нарежете на средни парчета и ги изсипете в съда при останалите продукти, след като изтече указаното по-горе време (1 час).
Долейте вода, като напълните тенджерата почти догоре (да остават около 2-3 свободни сантиметра до ръба).
Щом водата кипне, оставете ястието да се вари в продължение на 20 минути. Сложете подправката за зеленчуци, сол и смлян черен пипер.
Време е да приготвите тестото за ньоки. За целта смесете яйцето и брашното, добавете щипка сол. Може да се наложи да използвате повече или по-малко брашно от указаното количество - това зависи от размера на яйцето.
Трябва да се получи твърдо тесто, затова преценете на момента колко брашно е необходимо.
След това го накъсайте на съвсем малки парченца (колкото ориз), като поръсите ръцете се с брашно.
Прибавете тестените зрънца в ястието и нека то се вари още 20 минути.
Накрая изсипете консервирания боб, намачканите скилидки чесън, нека ястието заври и свалете от котлона.
Може да оставите за час-два, преди да поднесете, за да се поемат добре всички вкусове и аромати.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE КРЕМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА С УСПОКОЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г 6853
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Боб със свинско, картофи и ньоки