Бадемов хумус

Необходими продукти:
- 2/3 чаени чаши неподсладен бадемово мляко
- 400 грама нахут от консерва, подсушен
- 1/2 чаена чаша безсолно бадемово масло
- кората и сока от един лимон
- 2 скилидки чесън
- щипка морска сол
- щипка млян кимион
- 3 грама лют червен пипер
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 и 1/2 супени лъжици обелени печени бадеми
- зехтин
Начин на приготвяне:
Прибавете бадемовото мляко в малка тенджера и загрейте течността докато се редуцира наполовина. Получената смес комбинирайте с нахута, бадемовото масло, лимоновите кори и сок, чесън, сол, кимион, червен лют пипер и разбъркайте.
Сложете в блендер и разбийте 1-2 пъти. Внимателно налейте зехтина, сложете половината от бадемите и разбийте отново, докато получите гладка консистенция.
Изсипете в купичка, охладете и преди да сервирате украсете с останалите бадеми и 1-2 чаени лъжички зехтин.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: jackienewgent.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОРОУЗ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ 30 мл
МАЙ ОРГАНИКА АНТИ - ЕЙДЖ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 40 мл
МАМИ КЕЪР НАТУРАЛНО ОЛИО ЗА МАСАЖ НА БЕБЕТО 100 мл
БЕПАНТЕН УНГВЕНТ 5% ПАНТЕНОЛ 100 г + унгвент 5% ПАНТЕНОЛ 30 г BAYER
НовВИКТОРИЯ БЮТИ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО ЛИМОН 400 г
БИЛКА ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХOТ НОВ 200 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Бадем
- При киселини и рефлукс консумирайте сурови бадеми
- Домашни пърленки без глутен
- Бадемово сирене
- Френски сладкиш "Париж-Брест" с крем и бадемови листенца
- Бадемови сладки без брашно
- Как да си направим бадемово масло
Коментари към Бадемов хумус