Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Бадемов хумус

Бадемов хумус

Бадемов хумус - изображение

Необходими продукти:


  • 2/3 чаени чаши неподсладен бадемово мляко
  • 400 грама нахут от консерва, подсушен
  • 1/2 чаена чаша безсолно бадемово масло
  • кората и сока от един лимон
  • 2 скилидки чесън
  • щипка морска сол
  • щипка млян кимион
  • 3 грама лют червен пипер
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 и 1/2 супени лъжици обелени печени бадеми
  • зехтин

 

Начин на приготвяне:

 

Прибавете бадемовото мляко в малка тенджера и загрейте течността докато се редуцира наполовина. Получената смес комбинирайте с нахута, бадемовото масло, лимоновите кори и сок, чесън, сол, кимион, червен лют пипер и разбъркайте.

Сложете в блендер и разбийте 1-2 пъти. Внимателно налейте зехтина, сложете половината от бадемите и разбийте отново, докато получите гладка консистенция.

Изсипете в купичка, охладете и преди да сервирате украсете с останалите бадеми и 1-2 чаени лъжички зехтин.

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: jackienewgent.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноХранене при...СъставкиЛайфстайлБотаника