Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Печени медени бадеми с канела

Печени медени бадеми с канела

Печени медени бадеми с канела - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши печени бадеми без сол
  • 1 супена лъжица захар
  • 2 супени лъжици мед
  • 1 бучка масло (около 1 супена лъжица)
  • 1/2 чаена лъжица канела на прах
  • 1/4 чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

 

В малка купичка разбъркайте добре захарта, меда, канелата и солта.

В голям тиган разтопете маслото и добавете към него медената комбинация. Разбъркайте, докато се разтопи и комбинира сместа.

Добавете бадемите и разбъркайте, за да се покрият със соса. Внимавайте да не ги прегорите, бъркайте ги периодично и дръжте на котлона около 3-5 минути, докато се облеят добре в соса.

Разстелете бадемите в тава, върху която сте постлали пекарска хартия и ги разпръснете по нея. Оставете да се охладят за 1 час, след което консумирайте по всяко време и навсякъде.

Да ви е сладко и хрупкаво!

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatwell101.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноСнимкиХранене при...ИсторияСъставкиАлт. медицинаДиетиНовиниОрганизацииБотаникаФизиологияПроизводители