Печени медени бадеми с канела
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши печени бадеми без сол
- 1 супена лъжица захар
- 2 супени лъжици мед
- 1 бучка масло (около 1 супена лъжица)
- 1/2 чаена лъжица канела на прах
- 1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
В малка купичка разбъркайте добре захарта, меда, канелата и солта.
В голям тиган разтопете маслото и добавете към него медената комбинация. Разбъркайте, докато се разтопи и комбинира сместа.
Добавете бадемите и разбъркайте, за да се покрият със соса. Внимавайте да не ги прегорите, бъркайте ги периодично и дръжте на котлона около 3-5 минути, докато се облеят добре в соса.
Разстелете бадемите в тава, върху която сте постлали пекарска хартия и ги разпръснете по нея. Оставете да се охладят за 1 час, след което консумирайте по всяко време и навсякъде.
Да ви е сладко и хрупкаво!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatwell101.com
Коментари към Печени медени бадеми с канела