Печени медени бадеми с канела
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши печени бадеми без сол
- 1 супена лъжица захар
- 2 супени лъжици мед
- 1 бучка масло (около 1 супена лъжица)
- 1/2 чаена лъжица канела на прах
- 1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
В малка купичка разбъркайте добре захарта, меда, канелата и солта.
В голям тиган разтопете маслото и добавете към него медената комбинация. Разбъркайте, докато се разтопи и комбинира сместа.
Добавете бадемите и разбъркайте, за да се покрият със соса. Внимавайте да не ги прегорите, бъркайте ги периодично и дръжте на котлона около 3-5 минути, докато се облеят добре в соса.
Разстелете бадемите в тава, върху която сте постлали пекарска хартия и ги разпръснете по нея. Оставете да се охладят за 1 час, след което консумирайте по всяко време и навсякъде.
Да ви е сладко и хрупкаво!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ВЪЗСТАНОВЯВАЩ С БАДЕМОВО МЛЯКО И МЕД 60 г
Б.ФРЕШ ДЕО СТИК МЕД И БАДЕМ 50 г
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН билкови таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
МЕДЕКС ЕЛАНОСОЛ ДЖУНИЪР БАЛСАМ ЗА УСТНИ
НУКС РЕВ ДЬО МИЕЛ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И НОКТИ 75 мл.
РЕГУЛАТПРО ХИАЛУРОН флакон 20 мл * 20
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Отслабване с мед и канела
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ползите за здравето от прополис
- Канелени сладки с мед
- Агаве
Коментари към Печени медени бадеми с канела