Бадемов рахат локум
Необходими продукти:
6 ч. ч. вода
4 ч. ч. захар
3 ч. ч. нишесте
1/2 ч. ч. бадеми (обелени)
1/2 ч. ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Обелете бадемите и ги разделете на две половинки. Разтворете нишестето в 3 ч. ч. студена вода и разбъркайте добре, за да не се образуват бучки, оставете за известно време.
Изсипете захарта в тенджера и налейте останалата вода. Изчакайте да заври, бъркайки периодично, махнете пяната. Добавете разтвореното нишесте в тенджерата, разбърквайки енергично. Следват бадемите и разбърквайки варете до сгъстяване на консистенцията. Изсипете сместа в тава и с намокрени със студена вода ръце или с помощта на лъжица оформете слой с дебелина 2-2,5 см, оставете да стегне.
Нарежете локума на малки парчета, оваляйте в пудра захар, подредете красиво в подходящ съд и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСТИХА ЛОКУМ 340 г
НовОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Ябълков сладкиш с грис
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Портокалово реване с грис
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Домашни пърленки без глутен
- Ядкова закуска с бадеми, кокос и орехи
Коментари към Бадемов рахат локум