Бадемов рахат локум

Необходими продукти:
6 ч. ч. вода
4 ч. ч. захар
3 ч. ч. нишесте
1/2 ч. ч. бадеми (обелени)
1/2 ч. ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Обелете бадемите и ги разделете на две половинки. Разтворете нишестето в 3 ч. ч. студена вода и разбъркайте добре, за да не се образуват бучки, оставете за известно време.
Изсипете захарта в тенджера и налейте останалата вода. Изчакайте да заври, бъркайки периодично, махнете пяната. Добавете разтвореното нишесте в тенджерата, разбърквайки енергично. Следват бадемите и разбърквайки варете до сгъстяване на консистенцията. Изсипете сместа в тава и с намокрени със студена вода ръце или с помощта на лъжица оформете слой с дебелина 2-2,5 см, оставете да стегне.
Нарежете локума на малки парчета, оваляйте в пудра захар, подредете красиво в подходящ съд и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Желиран десерт от извара с праскови
- Портокалово реване с грис
- Турска баклава
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Грис с орехи и ябълки
Коментари към Бадемов рахат локум