Бадемов рахат локум

Необходими продукти:
6 ч. ч. вода
4 ч. ч. захар
3 ч. ч. нишесте
1/2 ч. ч. бадеми (обелени)
1/2 ч. ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Обелете бадемите и ги разделете на две половинки. Разтворете нишестето в 3 ч. ч. студена вода и разбъркайте добре, за да не се образуват бучки, оставете за известно време.
Изсипете захарта в тенджера и налейте останалата вода. Изчакайте да заври, бъркайки периодично, махнете пяната. Добавете разтвореното нишесте в тенджерата, разбърквайки енергично. Следват бадемите и разбърквайки варете до сгъстяване на консистенцията. Изсипете сместа в тава и с намокрени със студена вода ръце или с помощта на лъжица оформете слой с дебелина 2-2,5 см, оставете да стегне.
Нарежете локума на малки парчета, оваляйте в пудра захар, подредете красиво в подходящ съд и поднесете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ГЛЮКОЗА 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Портокалово реване с грис
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
- Ябълков сладкиш с грис
- Шоколадов фондан с ром и ванилия
- Витамин В17 (амигдалин)
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
Коментари към Бадемов рахат локум