Агнешка яхния с кейл, къри и нахут
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици кокосово масло
- 4 агнешки джолана
- 1 лук, нарязан на ситно
- 2 накълцани скилидки чесън
- 25 грама джинджифил, нарязан на ситно
- по 2 чаени лъжици къри, лют пипер на прах, куркума, семена кориандър, ким и фенел
- 1 стик канела
- 800 милилитра кокосово мляко
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 400 грама нахут от консерва
- розичките на 1 глава броколи
- 1 връзка кейл, нарязан
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтин в голяма тенджера и сложете джоланите, за да покафенеят - за около 8 минути. Извадете ги в чиния и оставете настрана.
В тенджерата сложете лука, чесъна и джинджифила и ги пържете за 5 минути, докато омекнат. Върнете месото в съда и добавете подправките, кокосовото мляко и бульона. Оставете да къкри ястието за 3 часа (под капак), до готовност на месото. Накрая добавете нахута, листата кейл и подправете със сол и пипер.
Свалете от котлона и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Рецепти за агнешко на скара
- Яхния с пилешко, нахут и чоризо
Коментари към Агнешка яхния с кейл, къри и нахут