Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешка яхния с кейл, къри и нахут

Агнешка яхния с кейл, къри и нахут

Агнешка яхния с кейл, къри и нахут - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 4 агнешки джолана
  • 1 лук, нарязан на ситно
  • 2 накълцани скилидки чесън
  • 25 грама джинджифил, нарязан на ситно
  • по 2 чаени лъжици къри, лют пипер на прах, куркума, семена кориандър, ким и фенел
  • 1 стик канела
  • 800 милилитра кокосово мляко
  • 4 чаени чаши пилешки бульон
  • 400 грама нахут от консерва
  • розичките на 1 глава броколи
  • 1 връзка кейл, нарязан

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтин в голяма тенджера и сложете джоланите, за да покафенеят - за около 8 минути. Извадете ги в чиния и оставете настрана.

В тенджерата сложете лука, чесъна и джинджифила и ги пържете за 5 минути, докато омекнат. Върнете месото в съда и добавете подправките, кокосовото мляко и бульона. Оставете да къкри ястието за 3 часа (под капак), до готовност на месото. Накрая добавете нахута, листата кейл и подправете със сол и пипер.

Свалете от котлона и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиДиетиЛюбопитноБотаника