Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка

Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка

от 21 яну 2016г.
Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

6-8 дебели филии стар хляб (може бял или пълнозърнест)
2-3 банана
1/2 чаена чаша стафиди
1/2 чаена чаша ядки по ваш избор (орехи, лешници, пеканов орех)
4 яйца
2 чаени чаши прясно мляко
1/2 чаена чаша кафява захар (може да използвате бяла)
1 чаена лъжица ванилов екстракт
25 грама масло
захар (кафява или бяла) за поръсване - по желание

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 175 градуса.

Нарежете хляба на малки парчета, бананите обелете и нарежете на кръгчета. Смесете ги, прибавете стафидите, едро натрошените ядки и изсипете всичко в подходяща форма за печене (стъклена или керамична).

В дълбока купа разбийте яйцата, докато се образува лека пяна, налейте млякото, сложете захарта и ваниловия екстракт.

Разбийте отново, за да се смесят добре продуктите.

Залейте хляба и плодовете с получената смес и притиснете с вилица към дъното на съда, за да може хлябът да се покрие с течността и да я поеме. По повърхността сложете парченца масло. Ако желаете, поръсете обилно със захар.

Изпечете пудинга в загрятата фурна в продължение на 45 минути. Ще е образува хрупкава карамелена коричка.

Поднесете вкуснотията с бита сметана, ванилов сос или ванилов сладолед.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Карамелен ябълков пудинг с овесени ядки, стафиди и канела Карамелен ябълков пудинг с овесени ядки, стафиди и канела
  • Хлебен пудинг Хлебен пудинг
  • Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
  • Хлебен пудинг с карамел и ром Хлебен пудинг с карамел и ром
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
5.30лв.

МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА

МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
3.30лв.

МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА

МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
4.20лв.

МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА

МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
4.20лв.

МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА

ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
35.60лв.

ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл

ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
11.40лв.

ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл

Коментари към Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка
    www.framar.bg 
    на 06 July 2025 в 20:03
    Коментирайте "Хлебен пудинг с банани, стафиди, ядки и карамелена коричка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
  • Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Карамелизирани орехи (с масло)
  • За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
  • Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
  • Шоколадов сладкиш с ванилов пудинг и крем
  • Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
  • E150(a) Карамел обикновен
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 2026 дни, 9 часа и 13 мин.

Кой хляб е по-полезен за децата - пълнозърнест или бял?

преди 2315 дни, 9 часа и 21 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 2 дни, 8 часа и 4 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 9 дни, 4 часа и 14 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 10 дни, 20 часа и 55 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 23 дни, 3 часа и 46 мин.
Всички

АНКЕТА

Какво би задържало младите лекари в България?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
Да разбием заблудите - хляба Да разбием заблудите - хляба

Да разбием заблудите - хляба

от 28 юни 2022г. Прочети повече
E150(a) Карамел обикновен E150(a) Карамел обикновен

E150(a) Карамел обикновен

от 29 окт 2020г. Прочети повече
Защо трябва да избягваме пържени или подсладени ядки Защо трябва да избягваме пържени или подсладени ядки

Защо трябва да избягваме пържени или подсладени ядки

от 02 сеп 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛЮКСЕОЛ МАСКА КЕРАТИН 200мл 337871

ЛЮКСЕОЛ МАСКА УКРЕПВАЩА 200мл 335570

ЛЮКСЕОЛ МАСКА П/В КОСОПАД 200мл 337222

КСИЛОМЕТАЗОЛИН капки за нос, разтвор 0.1 % 10 мл

СИНГУЛАР таблетки за дъвчене 4 мг * 28

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СОДА ЗА ПИЕНЕ таблетки * 30 НИКСЕН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 18:12:15

КЛАЦИД таблетки 250 мг * 10 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 18:11:15

КЛАЦИД таблетки 250 мг * 10 МАЙЛАН

Коментар на: Нина Пламенова Димитрова от 04 юли 2025г. в 15:30:22

ДЖАРДИНС таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 14:11:26

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 12:06:50
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival