Пържени патладжани, запечени в доматен сос с чесън и моцарела

Необходими продукти:
3 патладжана
250 грама моцарела
1-2 буркана консервирани домати
2 скилидки чесън
12 супени лъжици зехтин
брашно за овалване
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 220 градуса.
Налейте зехтина в подходящ съд и добавете пресованите скилидки чесън. Поставете на котлона, сложете доматите и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Нека сместа започне да къкри и оставете да се вари на слаб огън в продължение на 15 минути.
Обелете патладжаните, нарежете по дължина на 5-6 парчета, които оваляйте в брашно. След това ги изпържете в нагорещен зехтин от двете страни до златисто.
Нарежете моцарелата на тънки парчета.
Намажете дъното на тава с доматения сос и сложете ред патладжани. Върху тях - парченца моцарела, полейте със сос, следват отново патладжани, домати и сирене.
Изпечете ястието в загрятата фурна, докато моцарелата се разтопи и придобие красив кафеникав оттенък (около 30 минути).
Добър апетит!
Снимка: eda.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Патладжан
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
Коментари към Пържени патладжани, запечени в доматен сос с чесън и моцарела