Доматен сос с гъби, чесън и риган (за спагети)
Необходими продукти:
- 800 грама консервирани домати в собствен сок
- 500 грама печурки
- 1 голяма глава кромид лук
- 3 скилидки чесън
- 1/2 чаена лъжица сух смлян босилек
- 1/2 чаена лъжица сушен риган
- 1/2 чаена лъжица сушена майорана
- сол на вкус
- 2 супени лъжици зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно кромида и го изпържете заедно с намачканите чеснови скилидки запържете за 5 минути в зехтина, като разбърквате периодично.
След това прибавете печурките, предварително измити и нарязани на плочки. Пържете ги до омекване (около пет минути).
Тогава в съда изсипете и нарязаните домати заедно със сока и подправете с босилека, ригана, майораната и сол на вкус.
Щом комбинацията кипне, намалете температурата на котлона до средна и оставете да се задушава в продължение на около 10 минути (не затваряйте съда с капак)
За това време сосът ще се сгъсти. Докато това стане, може да сварите спагетите, които да поднесете с него.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hlebopechka.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Доматен сос с лук, чесън и дафинов лист
- Доматен дип със сирене
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Рецепти за пържени чушки и патладжани в доматен сос
- Салца верде - зелен доматен сос
- Доматен сос с пуешко и гъби
- Патладжани в доматен сос
- Пържен боб в доматен сос с лук
- Сос болонезе
- Сос Маринара с лук и риган
Коментари към Доматен сос с гъби, чесън и риган (за спагети)