Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Доматени Доматен сос с гъби, чесън и риган (за спагети)

Доматен сос с гъби, чесън и риган (за спагети)

Доматен сос с гъби, чесън и риган (за спагети) - изображение

Необходими продукти:

  • 800 грама консервирани домати в собствен сок
  • 500 грама печурки
  • 1 голяма глава кромид лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 чаена лъжица сух смлян босилек
  • 1/2 чаена лъжица сушен риган
  • 1/2 чаена лъжица сушена майорана
  • сол на вкус
  • 2 супени лъжици зехтин за пържене


Начин на приготвяне:

Нарежете ситно кромида и го изпържете заедно с намачканите чеснови скилидки запържете за 5 минути в зехтина, като разбърквате периодично.

След това прибавете печурките, предварително измити и нарязани на плочки. Пържете ги до омекване (около пет минути).

Тогава в съда изсипете и нарязаните домати заедно със сока и подправете с босилека, ригана, майораната и сол на вкус.

Щом комбинацията кипне, намалете температурата на котлона до средна и оставете да се задушава в продължение на около 10 минути (не затваряйте съда с капак)

За това време сосът ще се сгъсти. Докато това стане, може да сварите спагетите, които да поднесете с него.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hlebopechka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиНовиниДиетиСъставкиБотаникаПроизводителиПсихологияЛайфстайлИсторияКлинични пътекиАлт. медицинаХранене при...