Питки, замесени с ферментирала мътеница и масло

Необходими продукти:
500 грама брашно
470 грама ферментирала мътеница
125 грама масло
50 грама захар
15 грама бакпулвер
течна сметана за намазване
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете брашното със захарта и солта, прибавете и бакпулвера. Сложете нарязаното на кубчета масло и стрийте с ръце до получаването на трохи. След това изсипете мътеницата и замесете тесто. Сложете го върху лист пергамент и разточете пласт с дебелина около 2,5 сантиметра. С помощта на чаша или друга подходяща форма изрежете кръгчета с диаметър 4-5 сантиметра, които подредете (почти плътно едно до друго) в тава, чието дъно сте покрили с пергамент.
Намажете повърхността им с течна сметана и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20 минути.
Поднесете питките топли с любимо сладко или остър сос.
Добър апетит!
Снимка: cookinglife.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 250 мл ЗЕМЕЛА
МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН 250 мл БИОПРОГРАМА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР 50 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ПЛОДОВЕ НА ХВОЙНА 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Мътеница - ползи и вреди
- Цветни рулца от тортила питки
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Обикновен маслен крем
- Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи
Коментари към Питки, замесени с ферментирала мътеница и масло