Питки, замесени с ферментирала мътеница и масло
Необходими продукти:
500 грама брашно
470 грама ферментирала мътеница
125 грама масло
50 грама захар
15 грама бакпулвер
течна сметана за намазване
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете брашното със захарта и солта, прибавете и бакпулвера. Сложете нарязаното на кубчета масло и стрийте с ръце до получаването на трохи. След това изсипете мътеницата и замесете тесто. Сложете го върху лист пергамент и разточете пласт с дебелина около 2,5 сантиметра. С помощта на чаша или друга подходяща форма изрежете кръгчета с диаметър 4-5 сантиметра, които подредете (почти плътно едно до друго) в тава, чието дъно сте покрили с пергамент.
Намажете повърхността им с течна сметана и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20 минути.
Поднесете питките топли с любимо сладко или остър сос.
Добър апетит!
Снимка: cookinglife.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН ГЕЙНЪР ДЕЛИШЪС 3 кг
Безплатна доставка за България!ОЛ НУТРИШЪН ГЕЙНЪР ДЕЛИШЪС 1 кг
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Обикновен маслен крем
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Питки, замесени с ферментирала мътеница и масло