Рибена пита с ябълки
Необходими продукти:
1 чаена чаша извара
1 яйце
6 супени лъжици прясно мляко
5 супени лъжици олио
2 чаени чаши брашно
1 чаена лъжица сода
За плънката:
рибена консерва по избор
доматено пюре, кетчуп или пресни домати за намазване на основата
1 - 2 ябълки
консервирана царевица по желание и на вкус
кашкавал за поръсване на вкус
Начин на приготвяне:
Прибавете содата към брашното.
Изсипете изварата в подходящ съд, добавете яйцето, млякото, олиото. След това сложете брашното и замесете тесто. Ако се получи много лепкаво (това зависи от консистенцията на изварата), използвайте още брашно, около 1/2 чаена чаша, но не повече.
Приберете тестото в хладилника за час (минимум).
Намачкайте рибата с помощта на вилица.
Подмажете форма за печене с масло, сложете в нея тестото и го разпределете равномерно с мокри ръце. Оформете "ръбове" от него по краищата. Намажете с доматено пюре основата или подредете кръгчета домати. Сложете рибата, нарязаните на ситно ябълки и поръсете с настърган кашкавал. Ако ще използвате царевица, сложете и нея преди кашкавала.
Поставете питата във фурната за 40 минути при 150 градуса. 10 минути преди да бъде готова, може да увеличите температурата до 180 градуса, ако кашкавалът не е запечен достатъчно.
Ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90 GNC
ЛИЗИ ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО С ВКУС НА ЛИМОН 240 мл 850325
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БАРЛИЙНС ТОТАЛ ОМЕГА капсули * 90
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Тутманик
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
- Бързо тесто с мая и прясно мляко (за 5 минути)
- Бухтички
Коментари към Рибена пита с ябълки