Картофени соленки

Необходими продукти:
500 грама обелени картофи
200 грама масло
200 грама сирене
1,5 чаша брашно (и още мъничко за разточването)
2 яйца
сусам, кимион или настъргано сирене - за поръсване
няколко стръка копър
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода до готовност, намачкайте на пюре и прибавете маслото и сиренето. Посолете, сложете малко копър. Изсипете брашното и разточете тестото с дебелина 3-4 см. Нарежете на ивици дълги около 8 см. Разбийте яйцата, потопете соленките в тях и поръсете със сусам, кимион или настъргано сирене. Печете при 180 градуса за около 10-15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН СОЛИ ЗА ВАНА АЛКАБАЛАНС 700 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
НовЛАКСАФИТ капсули * 60 FOREST HERBS
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
НовСИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ХВОЙНА 100 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Какво лекува английската сол
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тутманик
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
Коментари към Картофени соленки