Картофени соленки

Необходими продукти:
500 грама обелени картофи
200 грама масло
200 грама сирене
1,5 чаша брашно (и още мъничко за разточването)
2 яйца
сусам, кимион или настъргано сирене - за поръсване
няколко стръка копър
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода до готовност, намачкайте на пюре и прибавете маслото и сиренето. Посолете, сложете малко копър. Изсипете брашното и разточете тестото с дебелина 3-4 см. Нарежете на ивици дълги около 8 см. Разбийте яйцата, потопете соленките в тях и поръсете със сусам, кимион или настъргано сирене. Печете при 180 градуса за около 10-15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
ПРОМОАРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
ПРОМОЛАКСАФИТ капсули * 60 FOREST HERBS
АТАКАМСКА ДРЕВНА СОЛ 300 г ЗДРАВНИЦА
СИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ХВОЙНА 100 г
КЕЛТСКА СОЛ - ГРАНУЛИ - ЕСТЕСТВЕНО ВЛАЖНА 1 кг LE GUERANDAIS
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Какво лекува английската сол
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Намалете високата температура със суров картоф
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Тутманик
- Сладък картоф
Коментари към Картофени соленки