Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушено свинско с круши в бира

Задушено свинско с круши в бира

от 21 сеп 2016г.
Задушено свинско с круши в бира - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

600 грама свинско месо (може и говеждо)
4 средни по големина круши
2 глави лук
2 супени лъжици брашно
1 супена лъжица смлян червен пипер
1 супена лъжица мед
400 милилитра бира
1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
вода

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското (напречно на влакната) на средни по големина парчета, които измийте добре (до прозрачност на водата), след което подсушете.

Подсолете месото, поръсете го с червен пипер и брашно, разбъркайте, за да може парчетата да се покрият от всички страни.

Изпържете в нагорещено олио до образуването на златиста коричка.

Обелете главите лук и ги нарежете на шайби или на полукръгчета.

Прибавете ги към свинското и пържете в продължение на около 10 минути (до златисто). След това налейте бирата, сложете 1 супена лъжица мед и изчакайте да кипне. Затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава на слаб огън около час.

Измийте крушите, обелете ги, разрежете на четири и почистете от сърцевината със семената. Налейте чаша вода в подходящ съд, поставете я на котлона. Щом заври, прибавете сока от половин лимон и сложете плодовете. Нека се приготвят около 3 минути и ги извадете от водата.

Върнете се към месото. Ако е изминал почти час, откакто то се задушава, а в съда все още има много вода, махнете капака и увеличете температурата на котлона.

Щом течността се изпари, добавете крушите при свинското и разбъркайте. Затворете съда с капак и оставете ястието на огъня за 10 минути.

Накрая подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.

Добър апетит!

Снимки: topshef.ru

Още по темата:
  • Свинска супа с ориз Свинска супа с ориз
  • Рецепти за свинска пача чорба Рецепти за свинска пача чорба
  • Задушени свински хапки с лимон и вино Задушени свински хапки с лимон и вино
  • Печен свински бут с медена глазура Печен свински бут с медена глазура
5.0/5 1 оценка

Коментари към Задушено свинско с круши в бира

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Задушено свинско с круши в бира
    www.framar.bg 
    на 18 December 2025 в 13:12
    Коментирайте "Задушено свинско с круши в бира"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Хапки от свинско месо (Чичарон)
  • Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
  • Пържено свинско със стар лук
  • Свинско бон филе с гъби
  • Традиционна капама по бански
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Специфичен протеин допринася за развитието на псориазисСпецифичен протеин допринася за развитието на псориазис

Специфичен протеин допринася за развитието на псориазис

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Епидемия в Куба – расте броят на заразените с комбинация от няколко вирусаЕпидемия в Куба – расте броят на заразените с комбинация от няколко вируса

Епидемия в Куба – расте броят на заразените с комбинация от няколко вируса

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Сърдечносъдовите заболявания са водеща причина за смърт и инвалидност в ЕССърдечносъдовите заболявания са водеща причина за смърт и инвалидност в ЕС

Сърдечносъдовите заболявания са водеща причина за смърт и инвалидност в ЕС

от 18 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 8 дни, 12 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 48 дни, 2 часа и 9 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето

Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето

от 01 фев 2024г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г

ПРОТЕИНОВ БАР ЛО КАРБ СТРАЧАТЕЛА СЛАДОЛЕД 60 г * 12 FITSPO

ОВЕСЕН БАР БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР БИСКВИТИ И КРЕМ 70 г * 12 RICE UP!

ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ ЗА ГОРНА ЧАСТ НА РЪКАТА B.WELL MED - 55

ЕЛЕКТРОНЕН ПОЛУАВТОМАТИЧЕН АПАРАТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ ЗА ГОРНА ЧАСТ НА РЪКАТА B.WELL PRO - 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Замразиха тумора в крачето на 4-годишно дете вместо операция

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 12:05:08

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей 0.15% 30 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 11:56:55

ЛАКТАЖИН капсули * 10 ЕКОФАРМ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 11:55:20

НАУ ФУДС МАГНЕЗИЕВ ЦИТРАТ таблетки 200 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 11:54:33

БЕТАЗОНТРИО 0,500 мг/г + 10 мг/г + 1 мг/г крем 15 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 11:52:47
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival