Домашен хляб с бира

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши брашно
- 1/4 чаена лъжичка инстантна мая
- 1 1/2 чаена лъжичка сол
- 3/4 чаена чаша + 2 супени лъжици вода със стайна температура
- 1/4 чаена чаша +2 супени лъжици бира
- 1 супена лъжица бял оцет
Начин на приготвяне:
- Смесете брашното маята и солта в голяма купа.
- Добавете водата, бирата и оцета и разбъркайте с дървена лъжица.
- Дооформете тестото с ръце, покрийте купата с найлоново фолио и я оставете на стайна температура за минимум 8 часа, а най добре за през нощта.
- Омесете тестото върху чиста набрашнена повърхност и го прехвърлете в подмазана тава, покрита с хартия за печене.
- Оформете хляба, като внимателно издърпате краищата настрани, леко го набрашнете отгоре и покрийте тавата с фолио. Оставете тестото да втаса около 2 часа.
- Печете в долната част на фурната на 180 градуса /или 160 градуса с вентилатор/ за близо 40 минути до златисто кафява и хрупкава коричка.
- Оставете хляба да се охлади върху решетка, преди да го поднесете с домашно масло, шарена сол или вкусна гозба.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМРИТА ХИДРАТИРАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С БИРЕНА МАЯ ЗА СУХА КОЖА 10 мл
ВЕГЕТАМИН БИРЕНА МАЯ капсули * 60 БИОНИА
ЛЮКСЕОЛ БИРЕНА МАЯ С ВИТАМИН В3, ЦИНК, СЕЛЕН И БИОТИН капсули * 90
АКНЕ АУТ капсули * 30
БИРЕНА МАЯ таблетки * 240 ХЕЛТ ЕЙД
ФИТОВАЛ капсули * 60 KRKA
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Тутманик
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Да разбием заблудите - хляба
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Хрупкави домашни солети
Коментари към Домашен хляб с бира