Как да си направим домашно масло

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши пълномаслена сметана /heavy cream/
- 1/4 чаена лъжичка морска сол /по желание/
Начин на приготвяне:
- Изсипете сметаната в дълбока купа и я разбийте с миксер на средно висока скорост за около 8-10 минути.
- Ще забележите, че постепенно започват да се отделят по-твърди жълти частици.
- Прецедете отделилата се течност през фина цедка.
- Използвайте ръцете си, за да "изстискате" останалата излишна течност от маслото.
- Ако искате да направите солено масло, добавете 1/4 чаена лъжичка морска сол и разбъркайте добре.
- Прехвърлете в чист стъклен буркан с херметическо затваряне.
- Съхранявайте домашното масло в хладилник за не повече от 5 дни.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 100 мл ЗЕМЕЛА
БИОТОНА МСТ ОЙЛ 500 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИМОНЕНА ТРЕВА 20 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Обикновен маслен крем
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Кенаф, Канабинус хибискус
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Сиропиран сладкиш с кайсии
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Ориз с лук и масло
Коментари към Как да си направим домашно масло