Как да си направим домашно масло

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши пълномаслена сметана /heavy cream/
- 1/4 чаена лъжичка морска сол /по желание/
Начин на приготвяне:
- Изсипете сметаната в дълбока купа и я разбийте с миксер на средно висока скорост за около 8-10 минути.
- Ще забележите, че постепенно започват да се отделят по-твърди жълти частици.
- Прецедете отделилата се течност през фина цедка.
- Използвайте ръцете си, за да "изстискате" останалата излишна течност от маслото.
- Ако искате да направите солено масло, добавете 1/4 чаена лъжичка морска сол и разбъркайте добре.
- Прехвърлете в чист стъклен буркан с херметическо затваряне.
- Съхранявайте домашното масло в хладилник за не повече от 5 дни.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР 50 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ПЛОДОВЕ НА ХВОЙНА 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Обикновен маслен крем
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи
- Наан - индийски хляб на тиган
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Препечени чеснови филийки с масло, самардала и чубрица
- Брускети с масло и печен чесън
Коментари към Как да си направим домашно масло