Как да си направим домашно масло
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши пълномаслена сметана /heavy cream/
- 1/4 чаена лъжичка морска сол /по желание/
Начин на приготвяне:
- Изсипете сметаната в дълбока купа и я разбийте с миксер на средно висока скорост за около 8-10 минути.
- Ще забележите, че постепенно започват да се отделят по-твърди жълти частици.
- Прецедете отделилата се течност през фина цедка.
- Използвайте ръцете си, за да "изстискате" останалата излишна течност от маслото.
- Ако искате да направите солено масло, добавете 1/4 чаена лъжичка морска сол и разбъркайте добре.
- Прехвърлете в чист стъклен буркан с херметическо затваряне.
- Съхранявайте домашното масло в хладилник за не повече от 5 дни.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА МАСЛО ОТ ЧИА 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 1000 мл
Безплатна доставка за България!БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
НАУ ФУДС МСТ ОЙЛ 473 мл
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК 440 мл НАТУРАЛ ФАКТОРС
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 250 мл ЗЕМЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- 16 вида масла за готвене и техните предимства и недостатъци – част 1
- Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
Коментари към Как да си направим домашно масло