Лесен шоколадов кекс с масло
Необходими продукти:
200 грама масло
4 супени лъжици какао
1,5 чаена чаша захар
4 яйца
2 чаени чаши брашно
1/2 чаена чаша прясно мляко
1/2 чаена лъжица сода (изгасена в оцет)
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото на водна баня, към него прибавете какаото, захарта и прясното мляко. Разбъркайте добре и нека сместа заври. Когато това стане, свалете от котлона и охладете. Отделете част от нея за глазура.
Към останалото количество прибавете яйцата едно по едно, разбърквайки. След това постепенно сложете брашното и изгасената сода.
Полученото тесто изсипете в подходяща форма, чието дъно предварително сте намазали с масло.
Изпечете кекса във фурната при температура от 180 градуса в продължение на около 30 минути.
Нанесете заделената шоколадова глазура по повърхността и стените на десерта. Може да поръсите с шоколадови пръчици или да украсите по избор.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ВАНИЛОВО КЕКСЧЕ snk80-202
ЗОЯ СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 500 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ПОРТОКАЛ 20 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО ОТ ЛЕНЕНО СЕМЕ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Студено мляко с шоколад
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Млечен кокосов кекс
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
Коментари към Лесен шоколадов кекс с масло
Руму Иванова
Не е упоменато какъв вид сода се гаси в оцета.
Сода за хляб (сода бикарбонат).
Не е упоменато какъв вид сода се гаси в оцета.