Домашни шоколадови гофрети с мътеница и масло

Необходими продукти:
- 4 чаени чаши брашно, пресято
- 1 чаена лъжичка сол
- 3 супени лъжици захар
- 3 чаени лъжички сода за хляб
- 1 1/2 чаена чаша шоколадов чипс, полусладък
- 4 чаени чаши мътеница
- 4 яйца, леко разбити
- 115 грама масло, разтопено
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, солта, захарта и содата за хляб.
- Добавете шоколадовия чипс и разбъркайте, за да се покрие равномерно с брашното.
- В друга купа смесете мътеницата, яйцата, маслото и ванилията.
- Прибавете ги в сухата смес и разбъркайте с дървена лъжица до гладко тесто.
- Изпечете гофретите до златисто кафяв цвят, според указанието на уреда.
- Поднесете ги топли, гарнирани по избор.
Да ви е сладко!
Снимки: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Ориз с лук и масло
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадово-млечен ликьор
- Умерената консумация на шоколад по време на бременността е от полза за растежа и развитието на плода
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Кенаф, Канабинус хибискус
Коментари към Домашни шоколадови гофрети с мътеница и масло