Домашни шоколадови гофрети с мътеница и масло
Необходими продукти:
- 4 чаени чаши брашно, пресято
- 1 чаена лъжичка сол
- 3 супени лъжици захар
- 3 чаени лъжички сода за хляб
- 1 1/2 чаена чаша шоколадов чипс, полусладък
- 4 чаени чаши мътеница
- 4 яйца, леко разбити
- 115 грама масло, разтопено
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, солта, захарта и содата за хляб.
- Добавете шоколадовия чипс и разбъркайте, за да се покрие равномерно с брашното.
- В друга купа смесете мътеницата, яйцата, маслото и ванилията.
- Прибавете ги в сухата смес и разбъркайте с дървена лъжица до гладко тесто.
- Изпечете гофретите до златисто кафяв цвят, според указанието на уреда.
- Поднесете ги топли, гарнирани по избор.
Да ви е сладко!
Снимки: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН ГЕЙНЪР ДЕЛИШЪС 3 кг
Безплатна доставка за България!ОЛ НУТРИШЪН ГЕЙНЪР ДЕЛИШЪС 1 кг
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИСТА НА КАНЕЛА 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ПЛОДОВЕ НА ХВОЙНА 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕТИВЕР 5 мл
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Преслава Велкова: Ръчният шоколад If You говори вместо вас
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
Коментари към Домашни шоколадови гофрети с мътеница и масло