Гъбена паста с чесън и пармезан
Необходими продукти:
- 200 грама паста по избор
- 300 грама гъби, нарязани на филийки
- 2-3 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1/2 глава лук, нарязана на ситно
- 1/2 чаена чаша пармезан, прясно настърган
- сол и прясно смлян черен пипер
За поръсване:
- пресен магданоз, нарязан на ситно
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:

- Сварете пастата в голяма тенджера с вряща подсолена вода и я отдръпнете от котлона 1 минута преди указаното на опаковката време.
- Отцедете и запазете 3/4 чаена чаша от водата.
- Разтопете 1 супена лъжица масло в голям тиган на умерен огън.
- Добавете чесъна и лука, разбъркайте и гответе около 1 минута.
- Увеличете силата на котлона и прибавете гъбите.
- Разбъркайте и гответе около 5 минути, докато отделилата се течност се изпари и гъбите придобият златисто кафяв цвят.
- Добавете останалото масло и разбъркайте, докато се разтопи.
- Намалете степента до средно висока температура и прибавете пастата с 3/4 чаена чаша от водата, в която сте я варили.
- Поръсете с пармезана и гответе, докато сосът се сгъсти.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и отдръпнете от котлона.
- Поднесете гъбената паста гореща, поръсена с настърган пармезан и пресен магданоз.
Приятен апетит!

Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН КОРДИЦЕПС капсули 600 мг * 120
ПРОМОМИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОСОЛГАР РЕЙШИ ШИЙТАКЕ МEЙТАКЕ капсули * 50
МЕЙТАКЕ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ капсули * 60 ДР. БИОМАСТЕР
МЕЙТАКЕ прах 100 гр. ДР. БИОМАСТЕР
ХЕРИЦИУМ 20% ЕКСТРАКТ капсули * 60 HAWLIK
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Седефена гъба, Снежанка
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Псилоцибин
- Ядливите гъби също могат да бъдат опасни за здравето
- Херициум, Игловиден корал, Лъвска грива
- Червенееща сърнела
- Сива мухоморка, Сурогризка
- Отровна галерина
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
Коментари към Гъбена паста с чесън и пармезан